Hovedinnhold

25-åring nekter for at drapet var planlagt

- Tilsto drapet av samvittighetskvaler

(VG Nett) 25-åringen som er siktet for drapet på Faiza Ashraf (26) skal ifølge forsvareren ha bestemt seg for å legge alle kortene på bordet, men nekter for å ha drept henne med overlegg.

Denne saken handler om:

I gårsdagens avhør innrømmet han at det var han som bortførte og drepte Faiza Ashraf som har vært savnet i tre uker. En uke etter forsvinningen ble 25-åringen pågrepet og siktet for å ha gjennomført bortføringen på oppdrag fra en norskpakistaner (28) som var håpløst forelsket i kvinnen.

Helt siden pågripelsen og den påfølgende varetektsfengslingen har 25-åringen nektet for å ha enhver befatning med saken. Helt til i går.

Forsvarsadvokat Peder Morset sier til VG Nett at det var politiet som innkalte til gårsdagens avhør, men at hans klient på forhånd skal ha bestemt seg for å fortelle hva som skjedde. Ifølge Morset var samvittighetskvaler årsaken til at han nå valgte å si sannheten.

HAR DU TIPS I DENNE SAKEN? Kontakt VG Nett!

ORIENTERTE: Kriminalsjef Nina Bjørlo kunngjør torsdag funnet av den drepte Faiza Ashraf på Solli i Asker. Funnet ble gjort natt til torsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX
ORIENTERTE: Kriminalsjef Nina Bjørlo kunngjør torsdag funnet av den drepte Faiza Ashraf på Solli i Asker. Funnet ble gjort natt til torsdag. Foto: Morten Holm / SCANPIX

- Han ønsket selv å fortelle politiet sannheten for å oppklare saken, sier Peder Morset.

Politiet mener drapet var planlagt, og har derfor siktet han for overlagt drap. Ifølge NRK.no sier forvareren at hans klient nekter for dette.

LES OGSÅ:Faiza funnet drept ved populær skiløype

Fire nye uker i varetekt

Morset forteller at 25-åringen har forklart seg detaljer rundt drapet, og funnstedet, men forsvareren ønsker ikke å gå inn på klients forklaring til politiet. 25-åringen skulle etter planen fremstilles for varetektsfengsling på nytt i morgen, men etter tilståelse i går har han samtykket til fire nye uker i fengsel.

- Det har vært fortløpende avhør i saken, og han har vært villig til å stille hele veien, sier Morset.

FUNNET DREPT: Faiza Ashraf (26). Foto: Politiet
FUNNET DREPT: Faiza Ashraf (26). Foto: Politiet

På en pressekonferanse på Bærum politistasjon i formiddag fortalte politiet at 25-åringen har forklart at han drepte Faiza samme dag som hun ble kidnappet på busstoppet like ved hjemmet på Høvik.

VGTV:Drapet på Faiza var planlagt

Informert om ny utvikling

Forsvareren til den norskpakistanske 28-åringen er svært ordknapp om sin klient i lys av den dramatiske utviklingen i saken.

- Jeg har vært i kontakt med ham i dag, men jeg kan ikke si så mye på nåværende tidspunkt, sier 28-åringens forsvarer Petter Sørensen til VG Nett.

Sørensen opplyser imidlertid at hans klient er informert om den nye utviklingen, og at han skal ha blitt konfrontert med deler av dette i avhør i går. Han ønsker ikke å kommentere noe om hva som har kommet frem i avhøret.

LES OGSÅ:Fotsporfunn i Faiza-etterforskning

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks