Hovedinnhold

18 og 19 års fengsel i Faiza-saken

OVERLAGT DRAP: Håvard Nyfløt (i midten) og Shamrez Khan (t.h) er dømt for overlagt drap i Borgarting lagmannsrett. Faiza Ashraf (t.v.) utenfor hjemmet sitt i Asker 3. februar i fjor. Foto: Privat Foto:
OVERLAGT DRAP: Håvard Nyfløt (i midten) og Shamrez Khan (t.h) er dømt for overlagt drap i Borgarting lagmannsrett. Faiza Ashraf (t.v.) utenfor hjemmet sitt i Asker 3. februar i fjor. Foto: Privat Foto:
Shamrez Khan er i Borgarting lagmannsrett dømt til 19 års fengsel for drapet på Faiza Ashraf. Håvard Nyfløt dømmes til 18 år.

Denne saken handler om:

De to er også dømt til å betale erstatning og oppreisning til Faiza Ashrafs foreldre på 200.000 kroner. Faizas bror er ikke tilkjent erstatning.

Juryen i Borgarting lagmannsrett fant nylig de to skyldig i overlagt drap. Aktor, statsadvokat Carl Fredrik Fari, la ned påstand om 19 år for Nyfløt og 20 år for Khan.

- Uhell

26 år gamle Faiza Ashraf ble bortført 3. februar i fjor og var forsvunnet i tre uker før hun ble funnet drept i Asker.

Dagen hun forsvant ringte hun selv politiet og sa hun hadde blitt kidnappet og at hun lå i bagasjerommet på en bil.

I retten innrømmet Khan (29) at han hyret Nyfløt (27) til å kidnappe Faiza, men hevdet at det aldri var meningen at noe skulle skje med henne. Nyfløt forklarte at hun døde ved et uhell under kidnappingen.

Strengere enn tingretten

Asker og Bærum tingrett fant det ikke bevist at drapet var planlagt. Da saken ble behandlet i vår fikk Khan 18 år for kidnapping med døden til følge, mens Nyfløt fikk 17 år for forsettlig drap.

Riksadvokaten anket dommene fra tingretten. Påtalemyndigheten mener de to sammen hadde avtalt at den unge kvinnen skulle drepes etter at hun ble bortført.

Fari argumenterte i sin påstand for at Khan bør få strengere straff enn Nyfløt, selv om det var Nyfløt som drepte kvinnen. Grunnen er at Khan tok initiativet til det som skjedde, og var den viktigste drivkraften. I tillegg har Nyfløt tilstått mer enn det Khan har gjort, mente han.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks