Hovedinnhold

Etterlyst etter dødsran - skjulte seg hos kjærestens intetanende familie

PÅGREPET: 35-åringen ble pågrepet her i Verran kommune ved 18-tiden mandag. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder-Avisa
PÅGREPET: 35-åringen ble pågrepet her i Verran kommune ved 18-tiden mandag. Foto: Johan Arnt Nesgård/Trønder-Avisa
(VG Nett) I fem dager har 35-åringen skjult seg hos kjærestens (23) familie i Nord-Trøndelag.

Av:Dennis Ravndal,Rolf WiderøeogErik M. Lieungh(Trønder-Avisa)
I ettermiddag slo bevæpnet politi til mot en enebolig i Verran kommune i Nord-Trøndelag, der de fant en 35 år gammel mann som er etterlyst etter ranet av Hamida Didovic (87) i januar. Kvinnen ble funnet bakbundet og død i sitt eget hjem i Horten.

35-åringen har vært på rømmen i tre uker, og de siste fem dagene har han oppholdt seg i Follafoss. Dit kom han sammen med kjæresten på onsdag.

- De fortalte at de var frastjålet telefon og bankkort, og spurte om de kunne være her til de fikk ordnet opp i dette, sier mannen som eier huset der de to ble pågrepet.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? KONTAKT VG NETTS JOURNALIST HER

LES OGSÅ:Etterlyst 35-åring pågrepet etter dødsran

Visste ikke om etterlysning

Den 23 år gamle kvinnen har fjern familie i Trøndelag, som hun har hatt lite kontakt med.

PÅGREPET: 35-åringen ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Nord-Trøndelag. Foto: Politiet
PÅGREPET: 35-åringen ble pågrepet i en væpnet politiaksjon i Nord-Trøndelag. Foto: Politiet


Politiet bekrefter at den 23 år gamle kvinnen og 35-åringen er kjærester, og at kvinnen har en relasjon til Nord-Trøndelag. De understreker at kvinnens familie ikke er mistenkt for noe kriminelt.

- Det gikk ut en nasjonal etterlysning, og politiet fikk da tips om at vedkommende oppholdt seg i Verran. Vi har ikke grunn til å tro at noen i Nord-Trøndelag visste at han var etterlyst før dette kom på nyhetene, sier operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til VG Nett.

Kvinnen ble innbrakt sammen med kjæresten sin, og ble løslatt senere på kvelden. Hun har kun status som vitne.

LES OGSÅ:Etterlyser tredje siktet etter drapet på Hamida (87)

Kom ut med kjæresten

Etter at politiet gjentatte ganger ba den etterlyste 35-åringen om å komme ut med hendene bak hodet, overga han seg klokken 17.56. Mannen kom ut av boligen sammen med kjæresten.

- Vi ropte flere ganger at vi hadde omringet huset med væpnet politi og at han skulle komme ut med hendene i været. De to kom ut sammen, sier Johnny Olsen, politiets innsatsleder på stedet.
Ifølge vitner på stedet skal den etterlyste 35-åringen ha blitt bedt om å sette seg på kne, før politiet satte ham i håndjern. Både kvinnen og mannen ble deretter kjørt til politihuset på Steinkjer.

Etterlyst med navn og bilde

Politiet har tidligere pågrepet to kurdere på 18 og 21 år, som nå er varetektsfengslet for forsøk på grovt ran. Politiet mener 35-åringen har medvirket i forbindelse med dødsranet, og valgte mandag å etterlyse ham med navn og bilde i media.

Etter det VG Nett kjenner til, mener politiet at det skal ha gått rykter om at Didovic oppbevarte mye penger hjemme. Etter et dramatisk ransforsøk i september i fjor, flyttet imidlertid familien hennes verdiene til en bankboks.

Politiet har i lengre tid undersøkt ryktesporet, og i den forbindelse skal blant annet navnet til 35-åringen ha dukket opp. Etterforskerne mener han kan kobles til de to pågrepne mennene.

Sparte til begravelse

Hele leiligheten ble endevendt under ranet av 87-åringen i januar i år, men gjerningsmennene skal ikke ha funnet noe av verdi.

Dagen etter fant Fehim Didovic (68) sin mor død i hennes egen seng. Hendene var stripset på ryggen, beina stakk ut under dynen og putene dekket ansiktet på den kvalte oldemoren.

Pengene hadde oldemoren spart for å kunne betale utgiftene til sin egen begravelse i hjemlandet. Politiet har foreløpig bare siktet de tre for forsøk på grovt ran, ikke drap.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks