Hovedinnhold

Etterforsker voldtekt av skolegutt (8)

* Skolen ber alle foreldre om å følge barna

(VG Nett) Oslo-politiet etterforsker en voldtekt på Skøyen skole.

Overgrepet skjedde tirsdag ettermiddag, melder TV 2. Politiet i Oslo fikk inn melding om overgrep mot en åtte år gammel gutt rundt klokken 16 tirsdag. Onsdag bekrefter politiet at de etterforsker saken som en voldtekt.

- I ettermiddag skjedde en alvorlig hendelse på skolens område ved at det ble begått et mulig overgrep mot en elev. Politiet etterforsker saken, skriver rektor Helga Jarnholdt på skolens hjemmeside.

- Styrket inspeksjon

Skolen har organisert et støtteapparat, og er i tett kontakt med politi, pedagogisk-psykologisk kriseteam, Utdanningsetatens ledelse og elevens foreldre.

- Skolens ledelse er opptatt av at skolens område skal være trygt for alle elevene. Mens etterforskningen pågår vil det være styrket inspeksjon i skoletiden og på Aktivitetsskolen. Vi ber samtidig dere foresatte være påpasselige med å følge elevene til og fra skolen, informerer Jarnholdt.

Hun ønsker ikke å kommentere saken utover det som står på hjemmesiden. Kommunikasjonssjef Trine Melgård i Utdanningsetaten i Oslo kommune forteller at alle barna på skolen er informert om hendelsen.

- Skøyen skole hadde et personalmøte i dag morges om hvordan de skal håndtere dette. Ved begynnelsen av første time hadde lærerne en samtale med alle barna om situasjonen. I tillegg vil alle foresatte få et infoskriv om hva skolen gjør, sier Melgård til VG Nett.

- Det er samtidig viktig for skolen å normalisere skolehverdagen mest mulig for barna, legger hun til.

Ifølge Melgård ble foreldrene ved skolen kontaktet i går kveld eller i dag morges.

- Vi vil sikre oss at barna får følge til og fra skolen, understreker Melgård.

Etterforskes

Saken etterforskes nå ved sedelighetsavdelingen i Oslo-politiet.

Krimteknikere undersøkte tirsdag ettermiddag og kveld området rundt skolen. Det er ifølge TV 2 ikke kjent om noen er siktet eller mistenkt i saken.

Tirsdag kveld uttalte Oslo-politiet at de ikke setter denne saken i sammenheng med flere tilfeller hvor en mann har antastet skolejenter andre steder i byen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks