Hovedinnhold

En kunst å spise billig i Munch-kafeen

Prisene vil ingen ende ta på Nordkapp

ØKONOMISK SKREKK: Familien Bresson fra Nederland; Jean-Louis (41), Antoinette (43), Maiceline (13) og Philippe (11), spiste tomatsuppe til 79 kroner på Cafè Edvard Munch torsdag. Foto: KRISTIAN HELGESEN / VG
ØKONOMISK SKREKK: Familien Bresson fra Nederland; Jean-Louis (41), Antoinette (43), Maiceline (13) og Philippe (11), spiste tomatsuppe til 79 kroner på Cafè Edvard Munch torsdag. Foto: KRISTIAN HELGESEN / VG
(VG) Med vaffel til 35 kroner og tomatsuppe til 79, er konklusjonen til denne nederlandske familien klar: - Kommer vi tilbake, blir det til Sverige!

Tips oss

VGs prispoliti: Journalist Theis Roksvåg Pedersen og Hilde Kristine Misje

Prispolitiet fortsetter kampen mot svindyre Ferie-Norge.

Fredag har vi sjekket vårt langstrakte lands mest populære turistattraksjoner, og her gjelder det å holde tunga rett i munnen og streng kontroll på feriebudsjettet.

Se resultatet neders i saken!

LES MER PÅ VG+: Skrik! Vi blir robbet!

Kronekunst

På Munch-museet er det ikke bare på veggene man opplever kunsten - her er det også en kunst å holde pengebruken innenfor rimelighetens grenser.

PROTOKOLL: Har du opplevd at isen var dyrere enn du trodde?
Send inn bilde av en sjokkregning fra i sommer!

I hvert fall dersom du er utenlandsk turist i museets kafé. En nederlandsk familie ler høyt og nikker samtykkende i det vi spør om å få snakke med dem om det norske prisnivået.

- Det er mye høyere enn forventet. Vi var i Sverige for et par år siden, og der var det egentlig ikke så mye verre enn hjemme. Men her?! Spiser dere noe mat ute i det hele tatt? Og hvordan spanderer dere egentlig en runde øl på vennegjengen? spør Antoinette (43) og Jean-Louis Bresson (41).

Barna Maiceline (13) og Philippe (11) slurper i seg hver sin tomatsuppe til 79 kroner skålen. Den samme suppen hadde kostet maks 40 kroner på en kafé i Nederland, ifølge familien.

- Ikke ta dette ille opp: Norge er et nydelig land, men kommer vi tilbake til Skandinavia, blir det til Sverige - ene og alene på grunn av prisnivået, sier nederlenderne, som i tillegg til Oslo har vært innom blant annet Bergen, Voss og Lillehammer på norgesferien sin.

Thomas Hansen ved Café Edvard Munch mener prisene kan forsvares - også overfor utenlandske turister:

- Jeg har forståelse for at utlendinger synes at det er dyrt, men det er dyre priser i Norge. Og vi fører reelle priser i forhold til det markedet vi operer i.

Dyre menyer

Denne uken har VG testet ut hvor mye en familie må betale for en kaffe, brus og vafler på de største turistattraksjonene i landet.

Menyen består av: to kaffe, to mineralvann og fire vafler

Her får du et utdrag av testen. Les hele i dagens papiravis eller på VG+ her!

Norsk oljemuseum
- Kaffe: 35 kroner
- Mineralvann 0,33: 42 kroner
- Vaffel: 26 kroner

Sum meny: 216 kroner

Lindesnes fyr
- Kaffe: 20 kroner
- Mineralvann 0,5: 30 kroner
- Vaffel: 25 kroner

Sum meny: 200 kroner

Rockheim
- Kaffe: 35 kroner
- Mineralvann 0,4: 40 kroner
- Muffins (har ikke vaffel): 35 kroner

Sum meny: 290 kroner

Nordkapp
- Kaffe: 32 kroner
- Mineralvann 0,5: 39 kroner
- Vaffel: 38 kroner

Sum meny: 294 kroner

VG I DAG: Se den store testen i dagens VG eller på VG+!
VG I DAG: Se den store testen i dagens VG eller på VG+!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks