Hovedinnhold

- Elevene kastet seg ut idet taket kollapset

KOLLAPSET: Dette leskuret på Haugerud skole kollapset mandag ettermiddag. Flere elever skal ha klart å rømme unna, og det jobbes nå med å dobbeltsjekke om det befinner seg noen under taket. Foto: VG Nett-tipser
KOLLAPSET: Dette leskuret på Haugerud skole kollapset mandag ettermiddag. Flere elever skal ha klart å rømme unna, og det jobbes nå med å dobbeltsjekke om det befinner seg noen under taket. Foto: VG Nett-tipser
(VG Nett) Merete Larsen (27) sto bare én meter unna da taket på et leskur på Haugerud skole kollapset. - Jeg er fortsatt skjelven, sier hun til VG Nett.

Tips oss

27-åringen var på vei hjem fra en time hos fysioterapeuten på Haugerudsenteret, da hun hørte flere skoleelever skrike under et leskurtak ved Haugerud skole. Selv sto hun bare én meter unna og opplevde med egne øyne det som skjedde i sekundene før det snøfulle taket kollapset.

- Jeg kom akkurat inn på kortsiden av skuret da jeg hørte at flere ungdommer begynner å skrike. Samtidig kom det et kraftig brak fra treverket, og få sekunder lå taket flatt på bakken. Jeg så at ungdommene kastet seg ut i sikkerhet idet taket kollapset, og alle ble liggende rett utenfor. Selv ble jeg dekket av snø, sier Larsen til VG Nett.

Ingen av elevene skal ha blitt skadet, men var ifølge Larsen tydelig i sjokk etter kollapsen.

Vet du noe om denne hendelsen? Har du bilder?Kontakt VG Nett her

Observerte skolesekker

Det var ved 15-tiden mandag ettermiddag at taket på leskuret som er tilknyttet Haugerud skole i Oslo ga etter. Ifølge vaktkommandør Hans Martin Hansen ved Oslo brannvesen var det trolig en stor snømengde som førte til at taket kollapset. To skolesekker under taket førte til en storstilt aksjon for å søke etter mulige ofre.

- Det ble observert to skolesekker under taket, så politi og brannvesen sjekket om det befinner seg mennesker under, men ingen mennesker er funnet, sier han.

Hunder ble satt inn i søket i området rundt det 400 kvadratmeter store taket, men det ble etter hvert fastslått at skolesekkene tilhørte elevene som kom seg i sikkerhet.

- Livsfarlig

Da VG Nett snakker med Merete Larsen få timer senere, forteller hun at hun fortsatt er skjelven av hendelsen.

- Jeg mener at det var fem elever som var i leskuret, fire gutter og en jente. De var helt tydelig i sjokk etter å ha kommet seg i sikkerhet.

Larsen forteller at det kraftige braket førte til at lærere strømmet til, og fikk tatt seg av elevene. Hun reagerer på at snøen fikk ligge så lenge på taket at det førte til kollaps.

- Det er helt forferdelig og livsfarlig at man ikke fjerner snø fra slike tak, i alle fall på bygninger hvor barn og unge er.

Butikktak raste sammen i Larvik

Også i Larvik har det kraftige snøfallet forårsaket et takkollaps. Like før klokken halv tolv mandag ga taket på en av byens Rimi-butikker etter, og det ble satt i gang en storstilt aksjon for å søke etter mulige ofre.

VGTV:Se videobilder fra Rimi-butikken her

De første meldingene gikk ut på at en kvinne var savnet, men politiet i Larvik bekreftet ved 12.30-tiden overfor VG Nett at den savnede kvinnen er kommet til rette.

Bildespesial:Se de dramatiske bildene fra Rimi-kollapsen her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks