Hovedinnhold

Elever får ikke tilbakemeldinger av lærere

Elevundersøkelsen 2009 viser at få elever får tilbakemeldinger om hva de kan gjøre bedre på skolen.

Denne saken handler om:

Kun tre av ti elever i 5. klasse svarer at lærerne gir dem tilbakemelding om hva de kan gjøre bedre i ett eller flere fag. På VG3 svarer kun én av ti det samme.

- Det er svært bekymringsfullt at så få elever opplever å få tilbakemeldinger om hva de kan gjøre bedre. Utdanningsdirektoratet har nylig fastsatt en ny forskrift om vurdering som setter tydeligere krav til tilbakemeldinger underveis i skoleåret. Vi forventer at dette vil styrke den faglige veiledningen i skolen, sier Petter Skarheim, direktør i Utdanningsdirektoratet.

Les også:Skolegutter må sitte og tisse

Videre viser analysen at elever på alle prestasjonsnivåer tjener på å bruke skriftlige arbeidsplaner.

Elevundersøkelsen er en nettbasert undersøkelse der elever i grunnskolen og videregående opplæring har fått mulighet til å vurdere sitt eget læringsmiljø.

Våren 2009 svarte 333.368 på undersøkelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks