Hovedinnhold

Flinke elever klager mest

Flinke og ressurssterke elever klager mest. Det forsterker forskjellene i skolen, mener forsker.

Denne saken handler om:

Klagestatistikken fra utdanningsavdelingen i Hordaland fylkeskommune viser at det er elever med gode karakterer som klager oftest. Av de 138 klagene som er mottatt i år, stammer nærmere 80 prosent fra elever som fikk karakteren fire eller fem, skriver Bergens Tidende.

- Det er på mange måter urimelig. Gjennomsnittskarakteren ligger på 3,7, det betyr at nesten alle klager kommer fra dem som har karakterer klart bedre enn gjennomsnittet, sier Thomas Nordahl, professor i pedagogikk ved Høgskolen i Hedmark.

Han mener tallene viser at det må finnes en rekke elever som kanskje hadde hatt grunn til å klage, men som ikke har gjort det.

- Når det er de flinkeste som klager, må det være slik at rettighetene ikke fanges opp eller ikke blir formidlet på en god nok måte til elevene med dårligere læringsutbytte. Dette kan lett føre til at variasjonene mellom de beste og dårligste elevene blir enda større, sier Nordahl til Bergens Tidende.

I fjor førte hver tredje klage til oppjustert karakter i Hordaland.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks