Hovedinnhold

Oslo-jenter med innvandrerbakgrunn gjør det best

Oslojenter født i Norge av innvandrerforeldre fullfører videregående skole som ingen andre.

Denne saken handler om:

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå gjennomfører 79 prosent av denne gruppen videregående skole. Landsgjennomsnittet ligger på 69 prosent.

Les også:Vil skjerpe regelverket for skolebytte

Gutter med innvandrerbakgrunn havner derimot i bakleksa. Flere enn halvparten av dem gir opp videregående skole underveis, og de gjør det i langt større grad enn gjennomsnittet blant alle gutter.

Undersøkelsen er basert på alle ungdommer som begynte på norske videregående skoler høsten 2001.

- At norskfødte jenter med innvandrerbakgrunn gjør det så bra, er gledelig, sier Vebjørn Aalandslid, som står bak undersøkelsen, til Aftenposten.

Les også:- Vestkantungdom får legeattest mot innvandrere

Han mener en av forklaringene kan være at mange av jentene kommer fra innvandrerfamilier hvor foreldrene hadde grunnutdannelse før de kom til Norge.

Forskeren viser videre til at den høye andelen som fullfører videregående, også bidrar til at langt flere tar høyere utdannelse. Blant annet tar 64 prosent av jentene med indiske foreldre høyere utdannelse. 50 prosent av jentene med vietnamesiske foreldre gjør det samme, og tallet er 37 prosent for jenter med pakistanske foreldre. Det er fortsatt over gjennomsnittet i befolkningen i Norge på 36 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks