Hovedinnhold

Student må pendle fem timer hver dag

TVUNGET TIL Å PENDLE: Anders Wilhelm Amundsen Olsen har begynt studiene på BI i Oslo, men bor fremdeles på Nøtterøy. Foto: Elisabeth Breien Ellingsen
TVUNGET TIL Å PENDLE: Anders Wilhelm Amundsen Olsen har begynt studiene på BI i Oslo, men bor fremdeles på Nøtterøy. Foto: Elisabeth Breien Ellingsen
(VG Nett) Anders Wilhelm Amundsen Olsen (19) er fersk BI-student i Oslo, men må pendle fra Nøtterøy hver dag. Årsak: Det er bortimot umulig å få seg et sted å bo.

Denne saken handler om:

19-åringen fikk ikke den starten på studietiden som han hadde tenkt. Etter å ha lett etter bolig i Oslo siden juli, står han fremdeles uten et sted å bo. Siviløkonomstudiene i Nydalen i Oslo er godt i gang, men Anders må pendle fra hjemstedet Nøtterøy til Oslo.

- Fra Nøtterøy bruker jeg omtrent 2,5 timer til Nydalen i Oslo hvis alt er i rute. Det blir 5 timer på reise hver dag, sier han til VG Nett.

- Jeg kan jo lese på toget, men det er mye mer stress. Dette er et hinder for studiene. Jeg har fokus på andre ting enn jeg burde, sier han.

Er du student og har problemer med bolig?Fortell din historie nederst i saken!

Noen dager velger Anders å overnatte hos venner i Oslo.

- Jeg ligger på en toseters sofa med beina langt utenfor, sier han.

- Håpløst

Boligsituasjonen for studenter er verre i år enn det har vært på mange år. Studentsamskipnadene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø melder om rekordhøyt antall søkere til studentboligene og lange ventelister da sluttstreken ble satt. Oslo er verst.

Les også:Studentorganisasjonene krever handling fra regjeringen.

Anders tror han begynte å lete etter bolig for seint.

- Jeg begynte ikke før i juli. Det var for seint, sier han.

Han har søkt på studentbolig uten å få det. I tillegg har han vært på en rekke visninger.

- Det er ganske håpløst. Vi er til sammen fem kamerater som kan dele en leilighet. Eller så kan jeg bo sammen med en av de andre, eller alene. Så det er mange aktuelle størrelser på leilighetene for meg, sier han.

For ung

Han har opplevd at mange huseiere ikke vil ha leietakere som er under 20 år.

- Vi har blitt avvist på grunn av at vi er for unge. Det er heller ikke lett å hevde seg på visninger i konkurranse med så mange andre, sier han.

På ett av stedene var han alene på visningen.

- Det var en leilighet med fire små kott som skulle forestille soverom og en liten stue. Prisen var 20.000 kroner. Leiligheten så absolutt ikke bra ut! sier han.

Har du tips knyttet til boligsituasjonen for studenter?Kontakt VG Netts reporter!

Nå fortsetter han å gå på visninger.

- Jeg har fortsatt håp om å få noe, sier Anders som skal studere i Oslo i minst tre år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks