Hovedinnhold

Late lærerstudenter skulker og stryker

Ved Høgskolen i Oslo (HiO) bruker hver femte lærerstudent mindre enn 20 timer i uka på studiene. Kommende lærere skulker forelesninger og jobber for lite.

Denne saken handler om:

Nå er det like før høyskolen slår alarm, skriver Aftenposten. For selv om det er mange dyktige lærerstudenter ved høyskolesenteret i Pilestredet, er det tvilsomt om alle har tilegnet seg nødvendig kompetanse under sin lærerutdanning, mener professor Anders Breidlid og førsteamanuensis Clas Jostein Claussen.

HVA MENER DU BØR GJØRES FOR AT LÆRERUTDANNINGEN SKAL BLI BEDRE? Si din mening nederst i saken!

Begge har vært vitne til halvtomme auditorier i lang tid og konstaterer at mange lærerstudenter i praksis er deltidsstudenter. I et debattinnlegg i tirsdagens Aftenposten foreslår de to at man gjeninnfører heltids lærerutdanning før man begynner å diskutere en utvidelse av lærerutdannelsen fra fire til fem år.

I gjennomsnitt bruker lærerstudentene ved HiO 24 timer i uken til studieaktiviteter. Sammenlignet med 40-timersuke tilsvarer dermed lærerstudentenes gjennomsnittlige studietid en stillingsbrøk på 60 prosent.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks