Hovedinnhold

Villgaupe kom seg over et fire meter gjerde for å besøke gaupene i Bjørneparken

<p>LITE SKY: En overraskende lite sky villgaupe hoppet over et fire meter høyt gjerde i Bjørneparken i Flå. – Det er en nydelig gaupe på to eller tre år, sier direktøren Kees Oscar Ekeli til VG.</p>

LITE SKY: En overraskende lite sky villgaupe hoppet over et fire meter høyt gjerde i Bjørneparken i Flå. – Det er en nydelig gaupe på to eller tre år, sier direktøren Kees Oscar Ekeli til VG.

Foto:, Bjørneparken
Det har blitt både flørting og slåssing med de to gaupene i parken.

Denne saken handler om:

– Det er helt sprøtt. Du kan jo tenke deg fjeset vårt når vi begynte å telle gaupene, sier Kees Oscar Ekeli, direktør i Bjørneparken i Flå til VG. Søndag ettermiddag oppdaget de ansatte at det plutselig var tre gauper i innhegningen.

– Hanngaupen har holdt seg rundt parken i to uker. Så vi har spøkt med at den snart var innsiden. Men vi trodde ikke det skulle skje. 

Til NRK sier direktøren at Gaupa må ha tatt løpefart og sats før den kom seg over de fire meter høye gjerdene rundt parken. 

Flere som har fått besøk av gauper: – Det var en nydelig opplevelse

<p>AVSLAPPET: Hanngaupen ligger nå og slapper av inne i gaupegården. </p>

AVSLAPPET: Hanngaupen ligger nå og slapper av inne i gaupegården. 

Foto:, Privat

Slåssing i parken

I Bjørneparken bor det ett gaupepar. Nå er det paringstid for gaupene, og det er trolig det som har lokket den ville hanngaupa til stedet.

Det har vært slåssing mellom de to hanngaupene, og parkens egen gaupe, Blixen, har fått en rift på nesa. Bjørneparken har klart å skille de to fra hverandre. 

– Den nye viser tegn på å underkaste seg Blixen. Så han er fortsatt sjefen. Jeg tror ikke gauper slåss så mye fysisk. Det som overrasker oss veldig, er hvor lite sky hanngaupen er. Det kan være at den skylder at den har et svært stort fokus på den vakre gaupedamen vår, sier han til VG. 

Husker du denne? Måtte avlive strandet hval på Sotra

<p>SNIKER RUNDT: Et bilde fra overvåkningskameraet av hanngaupen som sniker rundt utenfor inngjerdingen om natten i Bjørneparken. Bildet er tatt første mars i år. </p>

SNIKER RUNDT: Et bilde fra overvåkningskameraet av hanngaupen som sniker rundt utenfor inngjerdingen om natten i Bjørneparken. Bildet er tatt første mars i år. 

Foto:, Bjørneparken

Hunngaupe er fornøyd

Parkens hunngaupe, Flora, er veldig fornøyd med den nye situasjonen, tror direktøren.

– Hun synes det er aldeles supert. Hun sitter som en prinsesse sammen med den nye gaupa og synes dette er aldeles strålende, sier Ekeli som tror det er svært sannsynlig at gaupeunger blir resultatet etter overraskelsesbesøket.

Bjørneparken skal mandag forhøre seg med Mattilsynet om hvordan de skal forholde seg til at de også har fått en villgaupe i parken.

Parken åpner ikke før påske, så ingen besøkende har fått med seg opptrinnet søndag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks