Hovedinnhold

- Ulven i Oslo er en verdensnyhet

Raser mot ordføreren som vil ha den vekk

ULV? Denne skapningen lusket rundt på Grorud stasjon torsdag i forrige uke. Flere eksperter mener det er en ulv, hva tror du? Foto: Per Gunnar Daleng
ULV? Denne skapningen lusket rundt på Grorud stasjon torsdag i forrige uke. Flere eksperter mener det er en ulv, hva tror du? Foto: Per Gunnar Daleng
(VG Nett) Miljøforkjemper Kurt Oddekalv mener den angivelige Oslo-ulven har like stor rett til å være i hovedstaden som ordfører Fabian Stang har.

Denne saken handler om:

Tips oss


- Folk bør glede seg over ulven. Hvis ulven må ut av Oslo, så må Fabian Stang også ut, sier lederen i Norges Miljøvernforbund til VG Nett.

VG presenterer i dag et bilde av det flere eksperter mener er en ulv. Dyret lusket rundt ved Grorud stasjon i hovedstaden i går formiddag, og bildet ble tatt fra perrongen med måpende reisende som tilskuere.

Ordfører Fabian Stang gjør det samtidig klart at han ikke ønsker ulv i hovedstaden. Dette har fått lederen i Norges Miljøvernforbund til å knurre.

PROTOKOLL:Bør ulven få ferdes hvor den vil? Diskutér her.

- Øker verdien mange hakk

- Et streifdyr som forviller seg inn i hovedstaden er en kuriositet, som øker verdien av hovedstaden mange hakk. Jeg mener dette er en verdensnyhet, fordi det viser hvor nært folk i Oslo er det opprinnelige. Dette står som et symbol på urørt villmark og skal være en stor ære for Oslo, sier en engasjert Oddekalv.

Har du sett ulv i Groruddalen?Kontakt VG Netts reporter

I dagens VG uttaler ordfører Norvald Illevold i ulvekommunen Rendalen at Oslo-ulven kan bidra til større forståelse for

ORDFØRER MOT ULV: Fabian Stang ønsker ikke å ha ulv i hovedstaden. Foto: Frode Hansen
ORDFØRER MOT ULV: Fabian Stang ønsker ikke å ha ulv i hovedstaden. Foto: Frode Hansen

situasjonen bygdefolket i Rendalen befinner seg i. Han er også bekymret for livskvaliteten til innbyggerne i Groruddalen.

Tror ikke folk er redde

Lederen i Grorud bydelsutvalg opplyser at det ikke er første gang det observeres ulv i området ved Østmarka. I 2005 ble for eksempel en ulv påkjørt av toget i Groruddalen. Utvalgslederen tror ikke folk blir redde på grunn av ulven som var på besøk torsdag.

- Nei, det tror jeg er overdrevet. Jeg ser på det som veldig eksotisk å ha ulv i skogene. Problemet oppstår hvis den blir så tam at den oppsøker mennesker, sier Anders Ørnø Røberg-Larsen (Ap) til VG Nett.

FORBANNET: Leder av Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv. Foto: Scanpix
FORBANNET: Leder av Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv. Foto: Scanpix

Byråd Jøran Kallmyr (Frp) sier at byrådet er positiv til ulv i Oslo.

- Om ulven blir værende i Oslo vil vi ta kontakt med Direktoratet for naturforvaltning for å sørge for en best mulig forvaltning av ulvestammen, sier han i en epost til VG Nett.

Kurt Oddekalv mener det er rent tøv å være imot ulv i hovedstadsområdet.

- Folk har forlest seg på eventyret om Rødhette. Dermed sitter angsten inne i hodet på folk. Dette eventyret er grunnlaget for ulvehatet, hevder han.

Les mer om saken i dagens papirutgave av VG.

FAKSIMILE: VG fredag 4. desember. Foto: Faksimile
FAKSIMILE: VG fredag 4. desember. Foto: Faksimile

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks