Hovedinnhold

Ulve-mysteriet: - Den glefset etter meg

ULV? Denne skapningen lusket rundt på Grorud stasjon torsdag i forrige uke. Flere eksperter mener det er en ulv, hva tror du? Foto: Per Gunnar Daleng
ULV? Denne skapningen lusket rundt på Grorud stasjon torsdag i forrige uke. Flere eksperter mener det er en ulv, hva tror du? Foto: Per Gunnar Daleng
GRORUDDALEN (VG Nett) To portvakter ved Jernbaneverkets verksted i Groruddalen tror «Oslo-ulven» er en hund.

Denne saken handler om:

Tips oss


Les også:- Ulven i Oslo er en verdensnyhet
VGTV:- Her sto ulven og så på meg

I forbindelse med vaktbyttet klokken 12 torsdag dukket en hund med halsbånd opp utenfor vaktbua deres like ved Nyland stasjon. Dette var like før en antatt ulv ble fotografert på Grorud stasjon, et lite stykke unna i hovedstaden.

- Den sto rett utenfor porten og vi kastet ut en brødskalk til den. Vi så den hadde et halsbånd og tenkte å ta den inn i bua og ringe politiet, sier Atle Dehlen til VG Nett.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN?Tips VG Netts reportere

Kollega Bjørn Eriksen gikk ut for å hente hunden, for å se om halsbåndet kunne identifisere eieren.

- Jeg gikk bort til den for å prøve å få den inn i bua. Jeg ropte på den og da kom den med en gang. Men den glefset etter meg da jeg prøvde å ta tak i halsbåndet. Deretter forsvant den opp på perrongen, forteller Eriksen til VG Nett.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK BESØK: Atle Dehlen satt i vaktbua si da en hund dukket opp utenfor. Hunden forsvant deretter opp på jernbanen. Foto: Roar Dalmo Moltubak
FIKK BESØK: Atle Dehlen satt i vaktbua si da en hund dukket opp utenfor. Hunden forsvant deretter opp på jernbanen. Foto: Roar Dalmo Moltubak


Tror det er ulv

Begge to ser det som usannsynlig at to så like dyr skulle være i samme området på samme tid. Men ingen av dem kan si med hundre prosent sikkerhet at dyret på bildet er det samme som de hadde nærkontakt med i går.

Flere eksperter som har sett bildet mener det kan dreie seg om en ekte ulv. Samtidig har VG Nett fått flere henvendelser fra folk som mener det er en hund.

DISKUTÉR I ULVEPROTOKOLLEN!

Professor Jon M. Arnemo forteller at bildet har sirkulert blant folkene i det skandinaviske ulveprosjektet Skandulv. Flertallet mener det kan være en ulv.

- Saken er forelagt seks personer. Fire deler min oppfatning om at førsteinntrykket er at det ligner en ulv, sier Arnemo til VG Nett.

- Kan aldri være helt sikker

Han synes vaktenes historie er interessant, men påpeker at det faktisk kan være snakk om to forskjellige dyr her. I dagens VG sier han at kroppsfasong, holdning, hode og alt stemmer.

HER FORSVANT DEN: Hunden gikk opp på perrongen ved Nyland stasjon. Foto: Roar Dalmo Moltubak
HER FORSVANT DEN: Hunden gikk opp på perrongen ved Nyland stasjon. Foto: Roar Dalmo Moltubak

- Førsteinntrykket vårt er at det er en ulv, men sikker kan man ikke være før man eventuelt får prøvemateriale fra dyrene. Men det er helt klart at vaktenes observasjon ikke er av en ulv. De ville også sett forskjellen på halsbånd og radiomerking, sier professoren.

Regionansvarlig Jan Wilberg i Statens Naturoppsyn sier til VG Nett at han har sett bildene og at dyret minner mye om en ulv. Han påpeker også at det var ulv i området for fire år siden, og synes ikke det er unaturlig at den eventuelt kom så nær folk på torsdag.

- Normalt ville den trukket seg mer unna, men her har den vært fanget mellom gjerdene, sier Wilberg til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks