Hovedinnhold

Ulv drepte hund: - Dette er resultatet av norsk rovdyrpolitikk

ELGHUND DREPT: Denne elghunden ble flerret i biter av en ulv i et populært turområde i Halden. Foto: Statens Naturoppsyn
ELGHUND DREPT: Denne elghunden ble flerret i biter av en ulv i et populært turområde i Halden. Foto: Statens Naturoppsyn
(VG Nett) Østfoldinger raser mot rovdyrpolitikken i området etter at nok en hund ble drept av ulv i Halden-området lørdag.

Denne saken handler om:

Denne hunden ble lørdag revet i filler av ulv 1,5 kilometer fra Ertehytta i Halden, et svært populært tur- og jakt-område.

- Vi opplever dette som forferdelig trist. Det har vært sykdom i min familie og for meg har hunden vært en god støtte gjennom denne perioden. Hunden blir kalt menneskets beste venn, én hund du har veldig god kontakt med, får du en gjensidig holdning til som er veldig spesiell, sier hundeeier Jon Stabekk til VG Nett.
Han forteller at jakthunden fikk ferten av elg og at han slapp hunden. Men da han kom frem til hunden, fant han den død.

- Jeg går bort mot hunden for å plystre den til meg. Når jeg kommer frem finner jeg den død.

Hva mener du om norsk rovdyrpolitikk?Diskuter her!

- Resultat av norsk rovdyrpolitikk

FANT JAKTHUNDEN DØD: Hundeeier Jon Stabekk fant elghunden drept av ulv. Foto: Bobo Garder
FANT JAKTHUNDEN DØD: Hundeeier Jon Stabekk fant elghunden drept av ulv. Foto: Bobo Garder

Ifølge NRK er det andre gang under årets jakt at en jakthund er drept av en ulv i Halden.

- Dette er resultatet av norsk rovdyrpolitikk, vi har egentlig ikke en ulveforvaltning i Norge, sier Nils Solberg, leder i Folkeaksjonen for en ny rovdyrpolitikk, til VG Nett.

Også hundeieren mener folk må få øynene opp for konsekvensene av norsk rovdyrpolitikk.

- Jeg føler det sånn at hvis det er flertall i Norge for at vi skal ha ulv, da er ikke folk klar over hva som skjer, sier Stabekk.

Les også:Stadig flere sau drepes av rovdyr

Andre hund drept

Jan Wilberg fra Statens Naturoppsyn reiste lørdag selv ut i området for å ta den drepte elghunden i øyesyn.

Det skal flere ganger ha vært observert ulv i området.

- Dette er den andre hunden i løpet av høstens jakt, som er drept av ulv i Halden, sier rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn Oslo, Akershus og Østfold, Jan Wilberg, til NRK.

Raser

Nå har rovdyrmotstanderne fått nok:

- Folk blir påtvunget noe de overhodet ikke ønsker. Hvis storsamfunnet mener at alle må tåle ulv, så får vi spre den ut over hele landet. Det er de som bor i området som betaler prisen, det er deres familiehunder som blir tatt på grunn av en romantisert fremstilling av at vi skal leve i en uberørt «villmark», sier han.

Sist vinter sporet Statens Naturoppsyn og svenske observatører fem ulver i Halden Dalsland-flokken, ifølge NRK. I tillegg ble det rapportert om streifulv i Trømborgfjella og i Aremark.
I sommer ble det meldt at alfaparet i Halden Dalsland-flokken, som streifer frem og tilbake over grensen, hadde fått åtte valper født i Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks