Hovedinnhold

«Terrorkatt» tatt i dramatisk lakenaksjon

** Politiets beskrivelse: - En svært stor og muskuløs katt
** Kenneth Olsen ble angrepet og bitt på 40-årsdagen

IKKE KASTRERT: Her er kattepusen i trappen, like før han blir fanget. Foto: Kenneth Olsen
IKKE KASTRERT: Her er kattepusen i trappen, like før han blir fanget. Foto: Kenneth Olsen
(VG Nett) Det siste året har familien følt seg terrorisert av den aggressive hannkatten. Tirsdag ble den endelig overmannet.

Denne saken handler om:


Tidligere denne uka sendte politiet i Telemark ut følgende uvanlige melding om kattepinen:

«Melding fra (...) hvor en familie det siste året har blitt oppsøkt av en svært stor og muskuløs katt. Tar seg inn til melder og angriper hans tre katter. Melder har selv blitt angrepet av katten, noe som har resultert i en legeregning på 1000 kroner.»

Det var Alf Arne Moldestad og broren Kenneth Olsen som ringte politiet. Utstyrt med laken og bur, hadde de endelig klart å uskadeliggjøre den.

- Tirsdag løp den inn til oss og angrep en av kattene våre. Da klarte vi å ta den. Katten kom seg ikke ut av et hjørne og freste. Men vi fikk pakket den inn i et laken og inn i et bur, sier Alf Arne Moldestad til VG Nett.

Måtte på legevakten

Familien har følt seg plaget av katten i rundt ett år. Den har lusket rundt og markert seg, stjålet mat og angrepet andre katter i området. Fredag 10. juni bet den Kenneth Olsen, som måtte på legevakten etterpå. Dette på dagen han fylte 40 år.

- Det lyktes meg å få lokket den med skinkepålegg, og hadde et kattebur klart ved siden av. Jeg la hånden på nakken og skulle ta den i buret, men det resulterte i at den kastet seg rundt og fikk et godt jafs i tommelen min, sier Kenneth Olsen.

Saken fortsetter under bildet.

SATTE TENNENE I TOMMEL: Kenneths tommel hovnet en del opp etter at den hissige «terrorkatten» satte tennene i den. Foto: Privat
SATTE TENNENE I TOMMEL: Kenneths tommel hovnet en del opp etter at den hissige «terrorkatten» satte tennene i den. Foto: Privat


- Full av muskler

Alf Arne Moldestad som beskriver katten som svær og morsk, mens Kenneth Olsen mener Telemark-katten egentlig er ganske snill.

- Første gang jeg møtte den virket den veldig snill og kjælen. Men den er ikke kastrert, slik våre katter er. Det har resultert i at den er veldig aggressiv overfor våre katter, som vi må passe på konstant mens de er ute. Kattene våre er nesten daglig blitt angrepet, sier Olsen, som anslår at katten er 7-8 kilo tung og full av muskler.

Katten skal i utgangspunktet ha holdt til flere kilometer unna, men skal ha rømt hjemmefra for lenge siden. Politiet melder at de har kontaktet den opprinnelige eieren, som vil sørge for å få den «fremstilt for dyrlege».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks