Hovedinnhold

- Sydd i hodet med fiskesnøre

Slik så pitbullen Shaggy ut da den ble funnet.

Denne saken handler om:

Med dype bitemerker i hodet, infeksjon og sår sydd sammen av fiskesnøre ble hunden dumpet etter en mislykket hundekamp, mener politiet.

- Hunden hadde det fryktelig vondt. Sårene hadde sprukket opp og var betente, forteller veterinærinspektør Kjetil Hamnes i Oslo og Follo til VG.

Han tok seg av pitbullen da den i 1998 ble funnet utslitt og svært forkommen. I går møtte Hamnes som sakkyndig vitne i Oslo tingrett i det som trolig er norgeshistoriens første hundekampsak. En 38 år gammel mann står tiltalt for flere tilfeller av mishandling av dyr.

Politiet mener 38-åringen har hatt en sentral rolle i et velorganisert undergrunnsmiljø på Østlandet, der hundekamper er blitt arrangert i all hemmelighet.

38-åringen nekter straffskyld og sier han er sjokkert over påstandene:

- Jeg er veldig interessert i hunder, men kunne aldri tenke meg å drive med hundekamp, sier mannen, som har jobbet som vekter og anvendt hund i tjenesten i mange år.

Ifølge politiet skal 38-åringen ha sydd en stor flenge i hodet på hunden med fiskesnøre. Han er også tiltalt for å ha sydd hunden «Bully» på samme måte, uten å ha brukt bedøvelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks