Hovedinnhold

Seleber gjest tvang båteier på bærtur

(VG Nett) Da Are Gunvald Nilsen (57) skulle legge ut på fisketur tirsdag, hadde en storkobbe kapret båten hans, og nektet å flytte seg.

Denne saken handler om:

Den selsomme konflikten oppstod utenfor Vagge i Bugøyfjord i Finnmark, ikke langt fra grensen til Russland, og ble først omtalt av lokalavisen Finnmarken.

- Det stod mellom fisketur og bærtur, men da selen hadde tatt båten, var valget enkelt, sier båteier Are Gunvald Nilsen til VG Nett.

Har du bilder av at andre dyr tar seg til rette? Tips VG Netts journalist her!

- Syntes det var deilig å slappe av

57-åringen forteller at det selvopptatte dyret nektet å gi seg uten kamp da han forsøkte å få igjen båten sin.

- Jeg fikk jaget den én gang, men ikke lenge etter kom den tilbake. Den syntes tydeligvis det var deilig å slappe av der, sier Nilsen.

Ifølge finnmarkingen har det vært lite sel i området i år i motsetning til tidligere, men han har likevel aldri opplevd noe liknende. Vanligvis er rovpattedyret ikke særlig selskapssykt ifølge Nilsen, men skyr som regel folk.

Tror ikke på liknende opplevelser

- Den prøvde å komme om bord i andre båter også, men til slutt kom den seg opp i min. Jeg hadde ikke noe fisk eller noe annet spiselig i båten heller, så det må ha vært noe annet ved båten min som gjorde at den tok seg til rette, forteller Nilsen til VG Nett.

Eventuelle nye konflikter med storkobben vil imidlertid være selvforskyldt. Nilsen har nemlig ikke planer om å gjøre noen tiltak for å unngå konfrontasjoner i fremtiden.

- Men jeg tror ikke jeg kommer til å oppleve noe liknende igjen, sier Nilsen.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks