Hovedinnhold

Politijakt på løshunder i marka

I alt 40 hundeeiere fikk påpakning da politiet var i marka for å kontrollere respekten for båndtvangen i rådyrenes kalvingstid.

Denne saken handler om:

Sammen med flere andre kommunale etater reagerte politiet med å anmelde fire hundeeiere og gi advarsel til 36 andre som brøt den generelle båndtvangen i Oslo-marka.

Kontrollen som strakte seg over to dager i populære turstrøk.

- Dette er et gjentakende problem, og en belastning på dyrelivet, spesielt i hekke- og yngletiden, men også ellers i året. Hundeeiere som ikke har kontroll på hunden, risikerer anmeldelse og forelegg på omkring 5.000 kroner, sier politioverbetjent Brian Wennberg.

Det er kalvingstid for rådyr i området og løse hunder kan skade dyrene, eller skremme dem slik at mor og kalv skilles. Også flere fuglearter er sårbare for løse hunder.

Den generelle båndtvangen varer fra 1. april til 20. august hvert år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks