Hovedinnhold

Pepsi er Norges styggeste hund

Juryen: - Så stygg at hun nesten er pen

VOFF, SÅ STYGG HUN ER: Blandingshunden Pepsi er kåret til Norges styggeste av VG Netts lesere og fagjuryen. Foto: Thor Nielsen
VOFF, SÅ STYGG HUN ER: Blandingshunden Pepsi er kåret til Norges styggeste av VG Netts lesere og fagjuryen. Foto: Thor Nielsen
(VG Nett) Juryen var ikke i tvil: Pepsis underbitt, hanekam og mangel på hår gjør at Trondheims-hunden fortjener tittelen Norges styggeste hund.

Denne saken handler om:

Det ble lite bjeffing og ikke en gang antydning til bikkjeslagsmål, da jurymedlemmene Trude Mostue, Geir Hamnes og Knut Haavik skulle bli enige om hvem som er Norges styggeste hund.

SEND DIN HILSEN TIL PEPSI HER!

At blandingshunden Pepsi fra Trondheim har vært svært oppsiktsvekkende lite heldig med utseendet sitt, var alle skjønt enige om. Det mente også 23,8 prosent av de over 5700 leserne som stemte på Pepsi blant de totalt ni finalistene.

- Ingen over, ingen ved siden av, sier missegeneral Hamnes, som til vanlig bedømmer skjønnhet på tobeinte kvinner.

- Ikke pen, men sjelden

Han får assosiasjoner til filmen Istid og dovendyret Sid når han ser 11 måneder gamle Pepsi posere med sitt lille underbitt, fjonete hanekam og sin grå, hårløse kropp.

JURYEN OM FINALISTENE:- Blir de luftet om natten, eller...?

- Mulig bra på tegnefilm, men man trodde ikke det fantes i virkeligheten. Det som er ganske interessant med Pepsi er at jo lengere du ser på henne, jo mer fascinert og frustrert blir du. Man greier ikke helt å finne ut av om hun blir penere eller styggere med tiden, sier han.

Jurykollega, Se & Hør-gründer og hundevenn Knut Haavik, kjenner minnene fra sin egen barndom strømme på når han ser på Pepsi.

- Hun minner meg litt om det min mor sa om meg da jeg var liten: Knut er ikke særlig pen, men han er sjelden, sier han til VG Nett.

LES OGSÅ:Disse ni kjempet om å bli Norges styggeste hund

Så sjeldent stygg syns han krysningen av chiuhuahua, kinesisk nakenhund og lhasa apso er i dette tilfellet, at han nesten er tilbøyelig til å bevege seg over på andre siden av skjønnhetsskalaen.

- Hun er så stygg at hun nesten er pen, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ENSTEMMIG JURY: (F.v.) Se
ENSTEMMIG JURY: (F.v.) Se

For Trude Mostue er sjarmen det svært spesielle utseendet gir Pepsi avgjørende for valget.

- Jeg elsker blandingshunder, og Pepsi er sprek og full av personlighet, sier kjendisdyrlegen.

Måtte ha betenkningstid

Matmor Ruth Tiller er svært stolt over at den lille, pelsløse tassen har sjarmert både fagfolk og VG Netts lesere så i senk at hun nå kan titulere seg Norges styggeste hund.

VGTV:Se finalehunden Mads synge!

- Nå syns jeg jo ikke hun er stygg egentlig da, bare veldig spesiell. Da vi så henne første gang, måtte vi ta oss litt betenkningstid. Hun Men vi syns hun var veldig spesiell, og vi har blitt veldig glad i henne, sier Tiller da VG Nett treffer matmor og vinnerhund.

Den 11 måneder gamle blandingshunden krøller seg sammen i armkroken til mor. Fleecevesten er ikke nok til å holde varmen i vinterkulden, særlig ikke for en pelsløs stakkar. Fjonene på potene, nesen og det lille, rynkete hodet er ikke mye til hjelp. Å klappe lille Pepsi, er som å klappe en kar med tredagersskjegg.

- Blir man ekstra glad i en litt eksentrisk hund?

- Ja, man gjør kanskje det. He he. Man får litt ekstra morsinstinkt og vil passe litt mer på. Det rører noe ved morshjertet.

LES OGSÅ:Finalist-Furbie har aldri bjeffet

- Spør hvilket dyr det er

VG Netts jury mener at mange av de over 180 påmeldte hundene i konkurransen var så lite heldige med utseendet at de kanskje burde luftes om natten. Men Pepsi tåler dagens lys, og lar seg ikke knekke av tilbakemeldingene fra de mange som stopper henne på gaten under lufteturene. Matmor blir heller ikke såret.

- Det er jo mange som spør hva det er. Ja, hvilket dyr det er, rett og slett. «Oj, er det en hund», sier de. Og så blir de ekstra fascinert når de hører det er en blandingshund.

ALLE HUNDENE:Se alle hundene som ble påmeldt her

- Hvordan blir det å gå på gaten nå som hun blir kjent som Norges styggeste hund?

- He he, det blir vel ikke mindre nå, men Pepsi skal nok takle rampelyset, sier matmor og ler.

Møter Skavlan

Og rampelys blir det nok av. I kveld skal nemlig Pepsi vise seg frem på Skavlan på NRK. Den første «offisielle» kåringen av Norges styggeste hund har nemlig ikke gått upåaktet hen.

BAKGRUNN OM KONKURRANSEN:Voff! Er jeg Norges styggeste?

- Jeg syntes at det var en litt morsom konkurranse, særlig siden folk har kommentert utseendet litt. Hun er jo en spesiell hund som fortjener litt oppmerksomhet, sier Tiller.

- Du føler deg ikke slem som har meldt henne på?

- Noen mener at dette er slemt, men det jo ikke for å være stygg med Pepsi vi gjør dette. Det er bare for moro skyld, sier matmor.

Senere i dag får du vite hva Pepsi fikk i premie for å ha vunnet konkurransen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks