Hovedinnhold

- Pelsdyroppdretter drapstruet

(VG Nett) De siste ti dagene skal det ha tikket inn trusler og ufine tekstmeldinger på mobilen til Norges Pelsdyralslags styreleder.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Ordbruken kan tolkes som drapstrusler, sier Bertran Trane Skadsem til Aftenbladet.

Styrelederen vil ikke gjengi meldingene han skal ha fått etter alle oppslagene om pelsdyrnæringen i media de siste ukene.

Vet du noe om denne saken? Kontakt oss 

- Ubehagelig

Han har foreløpig ikke politianmeldt saken, men politiet er underrettet.

- Truslene oppleves som ubehagelig. Jeg regner med at dette er en del av spillet for å ta meg og bransjen, sier Skadsem Trane til VG Nett.

Til tross for stygge bilder, heftig debatt og sterke følelser knyttet til pelsdyrnæringen har ikke antallet bekymringsmeldinger til Mattilsynet økt merkbart.

- Her i Rogaland har vi fått inn én bekymringsmelding, den rykket vi ut på, og gjorde noen funn, sier Ole Aamodt, seksjonssjef i Mattilsynet i Midt-Rogaland til NTB.

VGTV: Opptakene hevdes å være tatt opp hos styrelederen

Les også: Fant skadede dyr hos pelstopp

Artikkelen fortsetter under bildet...

REAGERER: Styreleder Bertran Trane Skadsen i Norsk Pelsdyralslag har fått mange ubehagelige meldinger. Foto: Scanpix
REAGERER: Styreleder Bertran Trane Skadsen i Norsk Pelsdyralslag har fått mange ubehagelige meldinger. Foto: Scanpix

Uanmeldt besøk

Varslerne var dyrevernaktivister som i helgen avla styreleder Bertran Trane Skadsem i Norges Pelsdyralslag besøk. Blant hans 13.000 mink på farmen i Klepp fant Mattilsynet tirsdag 13 mink med gamle sår, noen mink med nye sår og to døde mink i burene.

- Jeg vil ikke kommentere noe før jeg har sett rapporten, sier han til VG Nett.

Aamodt sier til VG Nett at rapporten vil være ferdig i løpet av dagen, og at representanter for Mattilsynet vil overlevere rapporten til Trane Skadsem.

Inspektører fra tilsynets åtte regionskontorer rykker ut på uanmeldt besøk til farmer der de får melding om at driften ikke går etter forskriftene.

Landbruksminister Lars Peder Brekk reagerer på at det nok en gang er funnet skadede dyr hos en pelsdyroppdretter.

- Jeg er skuffet og sint. Jeg hadde ikke ventet å se slike tilfeller etter å ha gitt næringen klar beskjed om å rydde opp for en uke siden, sier Brekk til VG Nett.

Les også: Anmelder ikke brudd på dyrevernloven

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks