Hovedinnhold

Ordfører drapstruet i «Havnesjefen-saken»

<p>DRAPSTRUET: Kjendissvanen «Havnesjefen» er Os kommunes maskot, men er nå dødsdømt etter flere gjentatte angrep mot mennesker.  Ordfører Marie Bruarøy (H) har fått flere drapstrusler etter landbrukskontorets vedtak.</p>

DRAPSTRUET: Kjendissvanen «Havnesjefen» er Os kommunes maskot, men er nå dødsdømt etter flere gjentatte angrep mot mennesker.  Ordfører Marie Bruarøy (H) har fått flere drapstrusler etter landbrukskontorets vedtak.

Foto: Odin Jæger, VG
Ordføreren i Os, Marie Bruarøy, får daglige hatmeldinger, inkludert drapstrusler, etter landbrukskontorets vedtak om å avlive svanen Havnesjefen.

Denne saken handler om:

I slutten av juni dro en svane i Os en liten jente under vann. Siden har debatten rast om hva som skal skje med svanen, som går under navnet Havnesjefen.

Bakrgunn: Svane avlives etter å ha angrepet jente

NRK viser flere hetsende meldinger sendt til ordføreren i Os, Marie Bruarøy (H). I kommentarfeltene har det også kommet drapstrusler, men ordføreren sier til NRK at hun ikke føler seg truet.

Hetsen er ikke bare rettet mot ordføreren, NRK skriver at de har sett hets av både barnehagens ansatte og barnets familie.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

<p>DØDSDØMT: Landbrukskontoret har vedtatt at Havnesjefen skal avlives. Her er han sammen med Bergitte Wiik, som er forkjemper for at han skal få leve videre.</p>

DØDSDØMT: Landbrukskontoret har vedtatt at Havnesjefen skal avlives. Her er han sammen med Bergitte Wiik, som er forkjemper for at han skal få leve videre.

Foto: Odin Jæger, VG

Nå ønsker Bruarøy et nasjonalt organ som kan ta «netthaterne».

– Vi ønsker hele tiden å bli mer oppsøkende på ulike arenaer på nett. Politidirektoratet har bestilt en plan for hvordan det vi har jobbet fram skal rulles ut til distriktene. Denne planen skal være ferdig fra oss i november, skriver Jostein Strømnes, politioverbetjent i Kripos, i en epost til NRK.

Bruarøy har representert kommunen i saken, men det var et tverrkommunalt landbrukskontor som fattet avlivingsvedtaket.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks