Hovedinnhold

- Norske pelsdyr lider fortsatt

Etter Mattilsynets friskmelding av pelsdyrnæringen i vår, har Nettverk for dyrs frihet tatt seg inn på 45 norske pelsdyrfarmer, og anmeldt samtlige for brudd på dyrevernloven.

Denne saken handler om:

Aktivistene har i sommer tatt seg ulovlig inn på 45 gårder i hele Norge. Ifølge deres egen dokumentasjon, som omfatter 7.000 bilder, fant de skadde dyr på samtlige gårder, melder NRK.

- Mattilsynet utførte i mars og april en tilsynsrunde på norske pelsdyrfarmer. I etterkant har landbruksministeren gått ut og sagt at norske pelsdyr har det bra. Vi vet av erfaring at de ikke har det bra, og vi ønsket å se hvordan det så ut etter at Mattilsynet hadde vært på befaring, sier aktivist Per Arne Tøllefsen i Nettverk for dyrs rettigheter.

Åpne kjøttsår

Bildene viser blant annet dyr med åpne kjøttsår og avrevne bein.

Organisasjonen mener mange av dyrene hadde alvorlige, ubehandlede skader og at flere av dem burde vært avlivet. De har anmeldt samtlige 45 gårder til politiet for brudd på dyrevernloven, og har varslet Mattilsynet om forholdene.

Tilsynsdirektør Kristina Landsverk i Mattilsynet avslo på NRKs forespørsel å se på bildene aktivistene har tatt.

- Jeg vil si at vi har en god kontroll på denne næringen. Også i forhold til det regelverket vi har, som mange nok er uenige i, føler jeg vi har en god kontroll, sier hun til kanalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks