Hovedinnhold

Krever dyrepoliti i Norge

VIL HA ENDRING: Shabana Rehman Gaarder sier organisasjonen NOAH ønsker å endre på at folk anser dyr som ting, under markeringen for et norsk dyrepoliti lørdag ettermiddag.
VIL HA ENDRING: Shabana Rehman Gaarder sier organisasjonen NOAH ønsker å endre på at folk anser dyr som ting, under markeringen for et norsk dyrepoliti lørdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
  • Send en melding til
Flere tusen mennesker trosset gråvær og lett regn lørdag ettermiddag for å delta i en markering utenfor Stortinget til støtte for å opprette et norsk dyrepoliti.

Denne saken handler om:

Organisasjonen NOAH – for dyrs rettigheter sto bak markering, som ble holdt på Eidsvolls plass på Verdens dyredag lørdag. Det ble holdt flere appeller på plassen foran Stortinget.

Leder i NOAH, Siri Martinsen, sier det er på høy tid at vold mot dyr tas alvorlig og behandles som nettopp vold og ikke som skadeverk på eiendom. Martinsen får støtte av blant andre Shabana Rehman Gaarder, som er kommunikasjonsrådgiver i NOAH og en av appellantene lørdag:

– Dyr blir behandlet som eiendom. Å torturere og ta livet av et dyr blir sett på som hærverk. Det er større bot for å stjele en sykkel, enn å drepe en hund med en øks. Dyr blir sett på som ting, og det ønsker vi å endre, sier Rehman Gaarder til TV 2. Hun mener det folkelige engasjementet viser at det er mulig å oppnå endring.

Handel med elefanter

Ifølge politiet var det 2-3.000 mennesker på Eidsvolls plass ved 16.30-tiden, en drøy halvtime etter at markeringen startet. De tar forbehold om at det kan ha kommet flere senere, og arrangøren anslår at det var mer enn dobbelt så mange deltakere.

Også mange andre steder i verden ble dyredagen markert. I 136 byer på seks kontinenter var det paroler med krav om at politikere gjør mer for å stanse tyvjakt og ulovlig handel med neshorn og elefanter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks