Hovedinnhold

Kjendispar etterlyser hunden Erna

Hundeduoen Siv og Erna stakk av

<p>SAVNET I HØYFJELLET: Dachsen Erna forsvant i 1400 meters høyde da hun forfulgt fire elg. Nå etterlyses hun av sine betydelig mer kjente foreldre - NHO-topp Stein Lier-Hansen og Virke-direktør Hilde Charlotte Solheim.</p>

SAVNET I HØYFJELLET: Dachsen Erna forsvant i 1400 meters høyde da hun forfulgt fire elg. Nå etterlyses hun av sine betydelig mer kjente foreldre - NHO-topp Stein Lier-Hansen og Virke-direktør Hilde Charlotte Solheim.

Kjendisparet Stein Lier-Hansen og Hilde Charlotte Solheim vet ikke sin arme råd etter at den jaktglade dachsen Erna forsvant etter to elg – og ikke kom tilbake.

Denne saken handler om:

Hun er tidligere Virke-direktør og han er NHO-topp – og begge sto fram i VG i fjor og fortalte om at de var blitt kjærester. Med på reportasjen var også parets flotte hunder – Erna og Siv.

Men på hytteferie i Telemark mandag skjedde det: Dachsen Erna fikk ferten av fire elg oppe i lia, og satte av gårde – og Siv ble med!

Les også: NHO-topp og Virke-sjef ble kjærester (VG+)

<p/> <p>SIV RØMTE MED ERNA: Dachsene Erna (t.v.) og Siv stakk til fjells etter fire elg da kjendisparet Stein Lier-Hansen (60) og Hilde Charlotte Solheim (43) var på hytteferie ved Møsvatn mandag. Bilde er fra et intervju i VG i mars i fjor.</p>

SIV RØMTE MED ERNA: Dachsene Erna (t.v.) og Siv stakk til fjells etter fire elg da kjendisparet Stein Lier-Hansen (60) og Hilde Charlotte Solheim (43) var på hytteferie ved Møsvatn mandag. Bilde er fra et intervju i VG i mars i fjor.

Foto: Frode Hansen, VG

Paret var på skitur på Bågåfjell nord for Møsvatn da hundene plutselig stakk:

– De smatt av gårde fra oss i går ettermiddag. Det viste seg at det hadde passert fire elger like i nærheten, høyt til fjells, forklarer Hilde Charlotte på SMS til VG.

Paret er fortsatt på hytte i håp om at Erna skal finne ned igjen.

Det er ikke første gang de to hundene jakter på egen hånd: Allerede da de var bare fem måneder gamle, stakk de av – fem kilo store – men fast bestemt på å nedlegge en flere hundre kilos elg.

Les også: Mennesket er et superrovdyr

Gravde seg ned

– Dachsene er jakthunder og har vært på jakt ikke langt unna i høst og alltid funnet hjem. Men denne gangen har Erna dratt ganske langt av gårde.

Hun synes ikke det er hyggelig å vite at den vesle, men jaktglade hunden er i gang med sin andre natt i høyfjellet, og i kraftig vind. De klarte å følge sporene hennes et stykke, men terrenget er ekstremt bratt, og vi måtte snu da det ble mørkt.

De har likevel klart å spore Erna så langt at de vet at hun gravde seg ned i snøen, like ved, da elgene tok kvelden.

– Og så har hun fortsatt å jage dem i dag! Forstå det den som kan! skriver Hilde Charlotte til sine venner på Facebook.

Paret har varslet alt av hyttefolk i området, og håper at noen finner den «lille frøkenen», som de kaller henne.

Forsøker å beholde roen

Letingen foregår i opptil 1400 meters høyde:

– Vi prøver å beholde roen. Det er et øde område, ikke så mange som kan bidra her, vi må stå for letingen selv, sier hun til VG.

Erna veier bare 8 kilo, men har et voldsomt jaktinstinkt:

– Visste at hun hadde mye jaktinstinkt, men dette er i overkant. Og så elg i høyfjellet, heller ikke helt vanlig, sier hun.

Les også: Her er de mest populære hunderasene

Hun ber folk som er i området holde utkikk:

– Nå er vi jo bekymret for hvor lenge hun holder ut ute, hun er ikke noen polarhund, selv om hun er en tøffing, sier Hilde Charlotte Solheim.

Erna er nå snart to år gammel, er strihåret og mørk brun. Den er chipmerket og har telefonnummer på halsbåndet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks