Hovedinnhold

- Kjæledyrene lider i varmen

Hunder innelåst i glohete biler, forsømte marsvin og små kattunger som er dumpet i søpla. Kjæledyrene har aldri hatt det verre, mener Dyrebeskyttelsen.

Denne saken handler om:

- Dette er den verste sommeren noensinne, sier Kari Mills, leder for Dyrebeskyttelsen i Sør-Rogaland, til VG.

126 forsømte og uønskede dyr har organisasjonen i Stavanger fått inn hittil i år. 103 av dem har ankommet i løpet av sommermånedene.

- Det er virkelig ille. Folk greier ikke å passe på dyrene sine, sukker Mills.

En ringerunde til landets dyrevernorganisasjoner bekrefter Mills' hjertesukk: Kjæledyr i hopetall blir etterlatt og forsømt i løpet av årets feriemåneder.

Ferieallergi

- Når fellesferien begynner, blir påfallende mange eiere plutselig «allergiske». De sier de ikke kan ha kjæledyret sitt lenger og må gi det bort, men egentlig skal de på ferie. Vi kaller det ferieallergi, forteller Ann-Karin Torrissen ved Dyrebeskyttelsen i Nordland.

Nærmest daglig får hun telefoner fra personer som har funnet etterlatte kattunger som er satt ut for å dø. Kjæledyr blir funnet etterlatt og alene på øde steder, og bare flaks gjør at noen av dem blir funnet mens de fremdeles er i live.

- Vi fikk nylig inn et kull med marsvinunger. De var så små, så små, og veldig svake. Det er vondt å se, sier Torrissen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks