Hovedinnhold

Katter brukt som slegge

Donald fikk halen revet av

OSLO/ULEFOSS (VG) Her ligger katten Donald med avrevet hale - etter å ha blitt slynget rundt som en slegge.

Denne saken handler om:


På kort tid har fire katter på Ulefoss blitt haleløse etter å ha blitt mishandlet på samme måte, skriver lokalavisen Kanalen. I går kom det melding om ytterligere mishandlede katter.

Politiet etterforsker saken, og tror det kan være barn som står bak.

Veterinær Inge Engeland ved Telemark Dyreklinikk slår nå alarm om dyremishandlingen, som har skjedd på et svært avgrenset geografisk område.

- Disse kattene er blitt forsøkt brukt som slegger. Mishandlerne griper tak i kattens hale, svinger dyret og kaster kjæledeggen flere meter, sier Engeland, som har fått inn de fire skadede kattene til behandling.

Fikk sjokk

Frem til 11. oktober var katten Donald glad og livlig. Siden har den ligget slapp hjemme med avrevet hale og løst ryggskinn. Matmor Gerd-Inger Lauvrak ble møtt av det grusomme synet da hun skulle lukke inn Donald på morgenkvisten.

- Vi pleier å la katten være ute bare noen timer på kvelden, men akkurat den aktuelle dagen kom den ikke tilbake som vanlig, forteller Lauvrak.

Hun hørte katten pipe, og hele familien fikk sjokk da de så at kjæledeggen var haleløs.

- Først tenkte vi at den hadde vært i en durabelig slåsskamp med en rival, men dette fikk vi avkreftet da den ble fraktet til dyrlege, sier Lauvrak.

Nå lurer familien Lauvrak på hvem som får seg til å rive haler av katter i nærmiljøet.

- Det er så ufattelig og umenneskelig, sier Lauvrak.

Etter mishandlingen har familien Lauvrak vært fire ganger hos veterinær med Donald.

Blir anmeldt

- Det har så langt kostet oss 4200 kroner. Vi er alle enige om at det er verdt hvert øre hvis katten kan reddes, sier hun.

Heldigvis tyder alt på at Donald kommer til å klare seg.

Leder i Dyrebeskyttelsen i Nome, Gro Åse Jøntvedt opplyser at hun umiddelbart vil innhente opplysninger i saken.

- Jeg skal personlig ta kontakt med de veterinærene som kjenner til denne saken, og jeg kan love at de som bedriver denne «ekstremsporten» skal politianmeldes. Det er totalt ubegripelig at slike ting kan skje, sier hun. Også distriktsveterinæren sier han vil anmelde kattemishandlingen.

- Dette er så ille og grusomt at saken umiddelbart vil bli anmeldt, sier distriktsveterinær Per Helge Seltveit.

Lensmann i Nome, Arne Dag Dale sier til VG at det trolig er barn som står bak mishandlingen.

- Etter det politiet har holdepunkter for å tro, dreier dette seg om guttestreker. Jeg vil på det sterkeste oppfordre foreldre i dette området til å være oppmerksom på hva barna foretar seg, sier Dale til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks