Hovedinnhold

Her fant Oddbjørn elghunden sin tatt av ulv

(VG Nett) Oddbjørn Rosendal trodde Wendy (9) hadde stukket av for å jage rev.

Denne saken handler om:

Det var et makabert syn som møtte Oddbjørn Rosendal da han fant sin kjære elghund Wendy død og blodig i marka på Lindebergåsen.

- Det var jo fortsatt mørkt når jeg fant henne, først trodde jeg det var en død rev som lå der, en rev hun hadde tatt. Men så kom jeg nærmere og så at det var henne, det første jeg tenkte var at det må ha vært flere rev som hadde rottet seg sammen mot henne, sier Rosendal.

Han kunne ikke forestille seg at det var ulv som hadde drept elghunden hans.

Blodsporene i snøen viste at Wendy hadde blitt slept flere meter, og hundeliket avslørte tydelige spor av at det hadde vært en kamp. Wendys halsbånd ble funnet fem meter unna liket.

- Hva følte da du fant henne?

- Jeg følte ikke så mye. Det kom så brått på meg. Det er som med idrettsfolk, det tar noen dager før det synker inn, sier Rosendal mens hans står og ser på blodsporene i snøen i skogen.

- Jeg er ulvevenn så jeg syns det bare er synd fordi det var litt for tidlig for Wendy, hun hadde noen år igjen, sier han med en vemodig stemme.

Artikkelen fortsetter under bildet..

VENNER: Det var Kanga (bak) som fulgte sporene innover i skogen før hun fant Wendy drept. Foto: Jørgen Braastad/VG
VENNER: Det var Kanga (bak) som fulgte sporene innover i skogen før hun fant Wendy drept. Foto: Jørgen Braastad/VG


Bet over ryggraden

Statens Naturoppsyn konkluderte raskt med at det var ulv som hadde tatt livet av den ni år gamle hunden på Lindebergåsen, bare 700 meter fra bebyggelse.

- Nå har Statens Naturoppsyn flådd deler av liket for å se bittmerkene bedre, men du ser jo her at ulven har greid å bite over ryggraden hennes, sier Oddbjørn og peker på sin døde venn.

- Jeg merket at hun været noe allerede da vi kom ut på parkeringsplassen, hun var på hugget med en gang, forteller han.

Jagde rev

UFLAKS: Oddbjørn Rosendal mener det var uflaks at ulven fant Wendy da de var ute og gikk tur. Foto: Jørgen Braastad/VG
UFLAKS: Oddbjørn Rosendal mener det var uflaks at ulven fant Wendy da de var ute og gikk tur. Foto: Jørgen Braastad/VG

Det var søndag kveld rundt klokken 23 og de skulle på sin faste tur. Omtrent hundre meter ut i løypa stakk hun av gårde som vanlig.

- Jeg trodde hun hadde fått ferten av rev, for hun har drevet og jaget rev i området her en stund, det var det siste jeg så av henne.

At Wendy stakk av gårde for å gå på tur alene var ikke uvanlig så Oddbjørn gikk etter hvert hjem hvor han satte døren på gløtt så hun kunne komme seg inn når hun kom tilbake.

Da elghunden hans ikke hadde kommet tilbake mandag morgen gikk han ut med labradoren Kanga (9), hans andre hund.

- Det var hun som fant henne. Hun fulgte sporene oppover og fant Wendy med en gang.

Kanga ligger helt rolig under tre og kikker mot sin døde venn mens eieren hennes forteller om hva som skjedde.

- To ulver

Ifølge rovviltansvarlig for Oslo og Akershus ved Statens Naturoppsyn, Jan Huseklepp Wilberg ble Wendy bitt på både ryggen og nakken, ulvene hadde også spist av liket.
Rosendal har flere teorier om hvorfor ulven tok vennen hans.

- Det er ikke godt å si, men det kan hende at Wendy kom inn på territoriet til ulven, og den så på henne som en inntrenger, selv om det ikke er registrert noe revir her hos Statens Naturoppsyn.

- Eller så kan det ha vært en streifulv som var sulten. For alt vi vet så kan det være to ulver, sier han.

Oddbjørn Rosendal er opptatt av å påpeke at ulven er ikke farlig for mennesker.

- Jeg vet det er mange som syns det er skummelt, men det er ikke det altså. Den er ufarlig for mennesker, rett og slett. Det var skikkelig uflaks at den var her når vi gikk tur på søndagskvelden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks