Hovedinnhold

Har du sett Reidar (2) og Bjarne (8)?

<p>BORTE: Har du sett disse to luringene? De har nemlig tatt seg en ferie på eget initiativ. Foto: PRIVAT</p>

BORTE: Har du sett disse to luringene? De har nemlig tatt seg en ferie på eget initiativ. Foto: PRIVAT

De to lama-kameratene Reidar og Bjarne var ikke spesielt fornøyde da matfar kom med nye geiter til gården. Nå er det Lama-drama og leteaksjon på Senja.

Denne saken handler om:

De to lamaene Reidar (8) og Bjarne (2) har lurt til seg en aldri så liten ferie fra hjemstedet sitt på Senja. Det har resultert i leteaksjon fra bil, hesterygg og et noe mislykket forsøket med drone-søk.

Les også: Lamadrama på Sørlandet

Samboerne Berit Aasnes Hofsøy og Odd Brede Sommarset jobber for tiden med sin drøm om å starte en åpen gård på Senja i Troms fylke.

De gode Lama-kameratene Reidar og Bjarna har allerede vært hos samboerparet i noen år, men de likte svært dårlig da de måtte ta imot nye familiemedlemmer.

<p>DRAMA: Har du sett en lama eller to? Nå er det leteaksjon på Senja etter lamaene til Berit Aasnes Hofsøy og Odd Brede Sommarset. Foto: PRIVAT</p>

DRAMA: Har du sett en lama eller to? Nå er det leteaksjon på Senja etter lamaene til Berit Aasnes Hofsøy og Odd Brede Sommarset. Foto: PRIVAT

– Vi kom over en annonse der noen skulle selge en lama-hoppe og tre afrikanske geiter. Vi kjøpte de og tok dem med til gården, men lamaene likte svært dårlig brunstlukten til bukken, sier Sommarset til VG.

Lamaene hoppet derfor lett over gjerdet og satte ut i naturen. Nå har de vært borte siden fredag.

Saken ble først omtalt i Folkebladet.

<p>HAR DU SETT MEG? Lamaene har tatt seg en tjuv-ferie. Nå håper eierne at de snart skal komme til rette. Foto: PRIVAT</p>

HAR DU SETT MEG? Lamaene har tatt seg en tjuv-ferie. Nå håper eierne at de snart skal komme til rette. Foto: PRIVAT

Les også: Trønderpoliti rykket ut på spark

– Vi har lett etter dem med drone, kjørt biler rundt på veiene og sett fra hesteryggen, men vi har ikke sett noe enda. På onsdag skal vi ha en større leteaksjon fra hesteryggen, sier han.

Så du denne? Tillater reptil-kjæledyr

Droneflygingen skulle derimot skape enda mer hodebry for leteaksjonen. For den gikk tom for strøm og dalte ned langt ute i skogen i kraftig vind. Den ble heldigvis funnet etter litt iherdig leting.

<p>KJÆLEDYR: Berit Aasnes Hofsøy koser seg med lamaene Reidar (2) og Bjarne (8). Foto: PRIVAT</p>

KJÆLEDYR: Berit Aasnes Hofsøy koser seg med lamaene Reidar (2) og Bjarne (8). Foto: PRIVAT

Ikke farlige

Ifølge eieren finnes ikke de to lamaene farlige. Så dersom man skulle komme over dem kan man trygt stikke bort å si hei.

– De er veldig glade i brød, så hvis man har noe brød kan man lokke de til seg og holde de fast til vi kan komme og hente dem. De har en grime man kan holde i så de kan leies som hunder, sier Sommarset og legger til at de heller aldri har spyttet på noen.

Se bilder: Kjøpte lenestol – fikk med slange

Det er ikke første gang en av rømlingene har rømt. For lamaen Bjarne er dette på vei til å bli en sommertradisjon.

– Han har vært på ferie før, da han rømte fra de forrige eierne sine. Vi håper vi finner begge to snart, og de klarer seg fint ute frem til det, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks