Hovedinnhold

- Flere tusen zoofile i Norge

DYREBORDELLER: Den danske avisen 24timer avslørte i går at nordmenn valfarter til danske dyrebordeller. - Miljøet er stort, sier norske zoofile til VG Nett. Foto: Thomas Nørmark Krogh, 24timer
DYREBORDELLER: Den danske avisen 24timer avslørte i går at nordmenn valfarter til danske dyrebordeller. - Miljøet er stort, sier norske zoofile til VG Nett. Foto: Thomas Nørmark Krogh, 24timer
(VG Nett) Zoofile «zooboy» (36) mener det finnes flere tusen som liker dyresex i Norge. - Et lovforbud vil ikke hjelpe, sier nordmannen.

Denne saken handler om:

VG Nett skrev i går at hundrevis av norske «dyreelskere» tilbyr sine hunder, hester og andre husdyr til likesinnede, gjerne på den betingelsen at de får se på, ta bilder av seansen eller være med selv.

«zooboy», som selv hevder at han har seksuell erfaring både med hunder og hester, sier til VG Nett at det norske dyresexmiljøet er stort.

LES OGSÅ: Dyrebeskyttelsen: - Dette er perverst

- Det er i alle fall et par tusen som driver med dette i Norge, sier han.

- Nytteløst lovforbud

Norske myndigheter jobber med et

lovforbud mot alle former for dyresex. Forslaget blir trolig sendt ut i løpet av høsten, og vil etter alt og dømme bli vedtatt i Stortinget til våren.

- Om det kommer en strengere lov, har det ingen innvirkning på meg. Jeg lever mitt liv. Om det ble forbudt å være homofil, tror du alle hadde blitt heterofile da, sier «zooboy», som ønsker å være anonym - som alle andre på dyresexforumene på internett. Selv om det er umulig å vite om disse personene snakker sant, snakker den enorme aktiviteten i forumene sitt tydelige språk om det norske miljøets størrelse.

Det mener også Sexolog og lege Kjell Olav Svendsen sier legestanden vet svært lite om personer som har sex med dyr, fordi det er så tabubelagt.

- Stort miljø

- Men vi ser jo at dyresex selger. Folk blir kåte av det. Dette gjelder ikke bare en liten nisjegruppe, sier Svendsen til VG Nett.

At miljøet verken er lite eller lukket, er svært tydelig i debattforumene på Internett. Her foregår formidlingen av dyresex helt åpent, med deltakere helt ned i 15 år.

NORSK DYRESEX: Flere hundre nordmenn er aktive i ulike dyresexforum på internett. Faksimile.
NORSK DYRESEX: Flere hundre nordmenn er aktive i ulike dyresexforum på internett. Faksimile.

En kvinne forteller på e-post til VG Nett at hun har drevet med dyresex i 20 år.

- Jeg har et godt godt forhold til dyr. Særlig til hunden min selvsagt, men også til andre dyr. For meg er det tilfredstillelsen, men også det litt forbudte som gjør at jeg tenner så voldsomt på dyr, sier kvinnen til VG Nett.

Kvinesdal, Kristiansand, Larvik, Sandefjord, Skien og Salten er bare noen få av stedsnavnene som går igjen på dyresex-nettsidene. Flere av brukerne er yngre jenter, og mange beskriver sine erfaringer med dyresex i detalj.

- Elsker dyresex

- Jeg ville ikke vært det foruten. Jeg elsker det, skriver en annen kvinne, som kaller seg «jannike».

- Dess mer bisarre avvikene er, desto mindre vet vi om dem, fordi de er forbundet med stor skam. Folk forteller sjelden legen sin at de har slike tilbøyeligheter, sier sexolog og lege Kjell Olav Svendsen til VG Nett.

Ingen av de zoofile VG Nett har vært i kontakt med tør å stå åpent frem med legningen sin.

- Jeg synes slett ikke det er akseptert i Norge. I så fall hadde jeg ikke behøvd være anonym. Men det burde være akseptert, så lenge det ikke går ut over dyrene, sier en kvinne.

- Ikke overrasket

- Jeg blir aldri overrasket når det dukker opp noe om folks seksualitet. Folk driver med det meste. Dyresex er noe folk har drevet med siden tidenes morgen. Dessuten er nordmenn et bondefolk. Jeg tror ikke det er så uvanlig at unge gutter tester ut sin egen seksualitet på dyr, sier Svendsen til VG Nett.

Siden VG Nett skrev om saken i går ettermiddag, har reaksjonene strømmet inn. Svært mange mener at dyrene liker å ha sex med mennesker, andre mener at en må skille mellom ulike typer dyresex.

- Det er dumt at de som mishandler dyr havner i samme bås som de som er glad i dyr, sier «zooboy» til VG Nett.

Svært mange av mennene på forumene vil kun ha seksuell omgang med hunndyr, kvinnene med hanndyr.

Dyrevernere raser

Dyrevernorganisasjonene

er i harnisk over at nordmenn i det hele tatt har sex med dyr.

- Dette er perverst og får meg til å tenke på menn som drar til Thailand for å ha sex med småbarn. Jeg føler meg rett og slett litt blir litt flau over å være nordmann, sier Siri Relling, sekretariatsleder for Dyrebeskyttelsen Norge.

- Helt forkastelig. Dette er en absurd form for utnytting av dyr som vårt politivesen nå må bruker ressurser på å få slått ned på, mener Siri Martinsen, leder i NOAH.

Zoofile «zooboy» sier til VG Nett at han bryr seg lite om debatten.

Vil kjøpe småbruk

- Det er bare tull, fordi folk flest ikke vet hva de snakker om. Det er bra om de som utnytter og mishandler dyr får strengere straffer. Men det har ingenting med zoofile å gjøre, sier mannen, som hevder at han nå er på leting etter et småbruk.

- Ikke for å ha sexorgier, men for å ha egne dyr, mest som selskap, hevder mannen.

Det var den danske avisen 24timer som i går avslørte flere

dyrebordeller på den danske landsbygda. Blant annet har avisen oppsøkt familiefaren «Peter», som på fritiden leier ut hestene sine til sexkjøpere for mellom 500 og 1000 kroner.

- Jeg har ikke vært på dyrebordell selv, men dette forbauser meg ikke. Det er nok fordi det er lov i Danmark. Mange er mye åpnere der enn i Norge, sier en av de zoofile kvinnene til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks