Hovedinnhold

Elvis Iver lever

- men har fått livet ødelagt av Odin

Dvergdachsen Elvis Iver fikk ødelagt utstillingskarrieren etter angrep fra amstaffen Odin. Eier Henning Bredesen venter fortsatt på å få dekket dyrlegeregningen.

Denne saken handler om:

Odin er den samme hunden som bet i hjel puddelen Rasmus denne uken.

Bredesen ante fred og ingen fare da han gikk tur med Elvis Iver på Bislett i Oslo. Et øyeblikk kikket han inn gjennom et utstillingsvindu og sto med ryggen til den lille tassen. Plutselig så han en amstaff uten bånd komme styrtende mot hunden sin og bite den over nakken.

- Bikkja vår hylte, og jeg forsøkte å ta tak i nakken på amstaffen, men jeg fikk den ikke løs. Eieren Jarle Bråthen rev den løs i et rykk, og Elvis ble slengt i en bue ned i asfalten, forteller Bredesen.

Ulykken skjedde 6. april. Eieren bestemte seg for å politianmelde saken da han så at Odin hadde skadet flere hunder.

Fikk psykiske kvaler

Elvis ble bitt helt inn i muskulaturen, knuste knokler og brakk bekkenet. Den fire år gamle dvergdachsen hadde vunnet flere priser på utstillinger, men er blitt halt og har derfor ingen sjanse etter amstaffens angrep. Den har i tillegg fått psykiske plager. Elvis er redd for å gå ut når det er mørkt og har problemer med å gjøre fra seg når den hører lyder.

Bredesen sier han gjentatte ganger har forsøkt å ta kontakt med Bråthen for å få erstattet utgiftene han har hatt hos dyrlegen, men han svarer hverken på brev eller telefoner.

- Vil gjøre opp

- Vi gjorde en muntlig avtale om at han skulle dekke kostnadene, men jeg har ikke klart å få tak i ham. Jeg har snakket med moren et par ganger, og hun kunne meddele at han hadde svært lite penger og levde på lån, sier Bredesen.

Overfor VG stiller Bråthen seg uforstående til at Bredesen ikke har oppnådd kontakt med ham.

- Det er bare å ringe moren min eller Opplysningen, og få telefonnummeret mitt. Jeg vil gjerne høre fra ham og gjøre opp for meg, sier Jarle Bråthen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks