Hovedinnhold

Dyreparken i Kristiansand avlivet alle kenguruene

AVLIVET: De seks kenguruene i Dyreparken i Kristiansand, deriblant albino-kenguruen som ble født i 2009 (bildet), har måttet bøte med livet for å gjøre plass til geparder. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
AVLIVET: De seks kenguruene i Dyreparken i Kristiansand, deriblant albino-kenguruen som ble født i 2009 (bildet), har måttet bøte med livet for å gjøre plass til geparder. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Alle de seks kenguruene i Dyreparken i Kristiansand er avlivet for å gjøre plass til parkens nye attraksjon: tre-fire geparder.

Denne saken handler om:

- Å slutte med kenguruer har vært en del av våre langtidsplaner. Vi forsøkte ganske lenge å få noen andre parker til å overta dem. Men det lyktes ikke, sier faglig ansvarlig for dyrene i parken, Rolf Arne Ølberg til Fvn.no.

Overfor VG forklarer Ølberg at i tillegg til å ha en godkjent park å sende kenguruene til, måtte de vite at den nye parken holder god nok kvalitet, og at man i tillegg må ha godkjennelse fra Miljødirektoratet.

- Ikke noe enkelt valg

- Da vi ikke fikk til dette, var avlivning riktig. Dette er noe vi har vurdert lenge, og det var ikke hyggelig og ikke noe enkelt valg, sier han til VG.

Han sier at de ønsker å utvikle området for gepardene, som Dyreparken skal få til neste år.

- Vi ønsker å ha fokus på arter som er truet og som er i bevaringsprogrammer, slik som geparden. Kenguruen er ikke noen truet dyreart, og da det ikke var noen parker som tilfredsstilte kriteriene som ønsket å overta dem, ble avliving den siste løsningen, sier Ølberg til VG.

Geparder fra Sverige

Trolig vil Dyreparken til forsommeren neste år motta tre-fire geparder fra Borås Djurpark i Sverige. Tre av disse ble født i Borås i november/desember i fjor. I tillegg til de tre små, kan det også bli aktuelt med en åtte år gammel hann.

- Med denne nyheten fortsetter vi satsingen vår på dyr og spesielt Afrika. Med et anlegg på 13 mål, en gangbro over vannet og tre-fire geparder med god plass, blir dette en flott opplevelse for både gjestene og dyrene våre, sa administrerende direktør Per Arnstein Aamot i Dyreparken til VG for noen uker siden.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks