Hovedinnhold

Dumper kjæledyret og drar på ferie

(VG Nett) Bundet til autovernet eller kastet i søpla. Det er sommerens brutale virkelighet for Norges kjæledyr.

Denne saken handler om:


Hundre katter

Skrekkhistoriene er mange. Ved Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus fant de senest i dag en ny kattunge på trappen.

- Den gikk rundt og skrek og mjauet. Folk skal på ferie og kan ikke ta vare på dyrene sine. Og mange mener katter ikke er noe å bruke penger på, forteller Kari Berdalen.

Distriktsvetrinæren har gitt senteret tillatelse til å ha 30 dyr ifølge Berdalen. Den grensen er passert for lenge siden.

- Jeg vet ikke om jeg tør si det. Men vi har over hundre dyr her nå, og minst hundre katter på venteliste. Vi finner kattunger her og der. Forleden var det fem kattunger i en pappeske, sier Berdalen.

Dyrebeskyttelsen prøver å skaffe kattene nye hjem. I mellomtiden blir de øretatovert og sterilisert.

Skrekkhistorier i hele Norge

- I Tromsø fant vi en hund forlatt og bundet til autovernet på motorveien. I Oslo er det helt vanlig at katter blir dumpet i containere, forteller Relling.

Hun får daglig servert historier fra lokalkontorene til Dyrebeskyttelsen.

- En mann ble tatt på fersken mens han kastet stein på kaninene på Gressholmen i Oslo. Flere brakk ryggen og måtte avlives, sier hun oppgitt.

- Det er ikke vårt ansvar at folk vil på ferie. Dette skjer år etter år. Og historiene gjentar seg. Folk må tenke på ferietiden før de skaffer seg kjæledyr, mener Relling.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks