Hovedinnhold

Bikkjeslagsmål om berømmelse

Bli med på å kåre Norges styggeste hund!

HVEM ER DIN FAVORITT? Disse ni sjarmørene kjemper om heder og berømmelse. Men hvem er styggest? Foto: Privat
HVEM ER DIN FAVORITT? Disse ni sjarmørene kjemper om heder og berømmelse. Men hvem er styggest? Foto: Privat
(VG Nett) De er vant med at folk snur seg etter dem på gata. Men nå kjemper ni norske hunder om virkelig berømmelse.

Denne saken handler om:

Til vanlig er det de pene hundene som stikker av med priser, heder og ære. Nå er det endelig underdogene sin tur til å logre med halen i offentligheten.

BAKGRUNN:Voff! Er jeg Norges styggeste?

I løpet av neste uke vil VG Netts lesere, i samarbeid med en jury av kjente hundeelskere, ha avgjort hvem som kåres til Norges styggeste.

Se på og les om alle hundene nedover i denne artikkelen og stem etterpå.

HAR DU BESTEMT DEG? AVGI DIN STEMME HER!

Jurymedlem Knut Haavik er ekte hundevenn, og sier han er på jakt etter sjarme bak et stygt utseende i denne konkurransen. Se og Hør-gründeren er overrasket over nivået på de drøyt 170 påmeldte kandidatene.

- Jeg hadde aldri trodd at det fantes så mange stygge hunder. Blir de luftet om natten...?, spør Haavik som allerede har sett seg ut en sjarmerende favoritt.

Missegeneral Geir Hamnes er vant til å vurdere skjønnhet. Nå skal han se etter det motsatte.

- Når jeg skal vurdere hvem som er tittelen verdig, er det mer rasen enn om én av kandidatene kanskje har noe misdannelser som gjør at den kanskje ikke er et syn for øye, sier Hamnes.

HER ER KANDIDATENE:

Mona Lisa. Foto: Privat
Mona Lisa. Foto: Privat

1. MONA LISA (3), amerikansk nakenterrier fra Arendal

SPESIELL EGENSKAP: Kan forveksles med Sid fra Istid?
Eiers kommentar: - Mona Lisa er renraset og uten skavanker. Det finnes bare 13 stykker av dem i Norge og Mona Lisa er nok en av de styggeste. Mange pleier å stoppe opp og spørre hva i all verden dette er for noe - og mange mener den er prikk lik dovendyr-karakteren fra Istid-filmene, sier matmor og oppdretter Victoria

Mads. Foto: Privat
Mads. Foto: Privat

2. MADS (snart 9), italiensk mynde fra Klepp

SPESIELL EGENSKAP: Synger alltid med i godt lag
Eiers kommentar: - Han er litt uheldig med tennene og har også en liten feil med hoften, som gjør at han løper på tre bein. Han spiller litt på sitt utseende og lager seg litt ynkelig for å skaffe seg medlidenhet. Men han er verdens koseligste gutt, som sjarmerer de fleste. Han blir også med på musikk og sang - og elsker å synge, sier matmor Henriette B. Skurve.

Pepsi. Foto: Privat
Pepsi. Foto: Privat

3. PEPSI (11), blandingshund fra Trondheim

SPESIELL EGENSKAP: Har skikkelig draget på dobbelt så stor schnauzer
Eiers kommentar: - Det er vel underbittet og hårsveisen som gjør Pepsi spesiell, hun ligner på en «gremlins», sa matmor Ruth Tiller da VG besøkte familien forrige helg.
- Vi har også en hannhund, en schnauzer som er over dobbelt så stor. Han ble helt ute av seg da «Pepsi» hadde løpetid nylig. Hun lokket og gjorde seg til, men når det kom til stykket ble han for stor, og da satte hun ham på plass, fortalte matmor.

Noddy. Foto: Privat
Noddy. Foto: Privat

4. NODDY (4), kinesisk nakenhund fra Haugesund

SPESIELL EGENSKAP: Tror han er stor og farlig vakthund
Eiers kommentar: - Jeg synes Noddy er verdens skjønneste hund, med en herlig personlighet. Han er alltid glad og fornøyd, og veldig med på ting. Det som også er litt morsomt er at han fungerer som vakthund. Han knurrer og bjeffer hvis han hører lyder utenfor, og tror tydeligvis at han er verdens største og farligste hund, sier matmor Lisa Lien.

Fica. Foto: Privat
Fica. Foto: Privat

5. FICA (snart 5), podenco ibizenco fra Steinkjer

SPESIELL EGENSKAP: Er for smart til å være mynde
Eiers kommentar: - Podenco ibizenco er en veldig spesiell rase. Tidligere gikk de som mynder, men de var for smarte og ble flyttet til spisshund-familien. Fica er en veldig sjarmerende hund, sier matmor Mia Silkoseth.

Rocco. Foto: Privat
Rocco. Foto: Privat

6. ROCCO (9), kinesisk nakenhund fra Bergen

SPESIELL EGENSKAP: Smeltet skeptisk matmor fullstendig
Eiers kommentar: - Jeg har hatt en del hunder, og Rocco er absolutt den som har hatt mest personlighet. Første gang han kom inn her, tenkte jeg bare «Hvordan i all verden skal jeg bli glad i han der?». Men nå synes jeg han er dritsøt. Han er som en liten baby og utrolig av mennesker, og derfor har jeg blitt utrolig knyttet til ham, sier matmor Karine Heitmann.

Furbie. Foto: Privat
Furbie. Foto: Privat

7. FURBIE (9), fransk bulldog fra Haugesund

SPESIELL EGENSKAP: Har aldri bjeffet
Eiers kommentar: - For meg er Furbie verdens fineste. Men jeg hører jo hva vennene mine sier: Guri, det der er jo ikke en hund. Og altså: Egentlig ser hun jo ut som hun er fra en annen planet, med de kulerunde øynene og litt underbitt. Men hun er helt frisk og fin, sier matmor Janne Rossing.

Lara. Foto: Privat
Lara. Foto: Privat

8. LARA (9), kinesisk nakenhund fra Øvre Eiker

SPESIELL EGENSKAP: Behandler plastikkgris som sin egen baby
Eiers kommentar: Lara er alltid snill mot både barn og voksne. Hun er også veldig nysgjerrig, god og kosesyk, selv om hun ikke hadde det så godt tidligere. Hun går og gir mye kjærlighet, men selv om hun er minst av tre hunder i familien, så vet hun å sette de andre på plass, sier matmor Gunhild Øvervoll Engebretsen.

Lului. Foto: Privat
Lului. Foto: Privat

9. LULUI (6), mops fra Ålesund

SPESIELL EGENSKAP: Fikk politiet til å rykke ut da han falt ned i kloakkavløp
Eiers kommentar: Hun er ekstremt oppmerksomhetssyk, går etter meg over alt og vil ikke bli luftet av andre. Hun er noe for seg selv. Med øyne som nesten stikker ut, det gamle og grå fjeset og boblete huden, synes mange hun er så stygg at hun blir søt, sier matmor Nina Risvik.

HAR DU BESTEMT DEG? AVGI DIN STEMME HER!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks