Hovedinnhold

Baby skambitt av rottweiler

(VG Nett) En 13 måneder gammel baby er alvorlig skadd etter at en rottweiler rev henne ned fra morens skuldre og skambet henne.

Denne saken handler om:

Den tragiske episoden skjedde på Eidsvoll i går formiddag.

- Hun har omfattende skader i lyske- og hoftepartiet som følge av flere større bitt. Jenta har vært gjennom en operasjon her ved sykehuset og ligger nå på intensivavdelingen, opplyste informasjonsmedarbeider Christian Mjelde til Romerikes Blad.

Da VG Nett snakket med Mjelde i dag forteller han at den lille jenta har hatt en viss forbedring siden i går.

- Hun ligger fortsatt på intensivavdelingen og følges nøye utfra frykt for infeksjoner som kan følge hundebitt, sier informasjonsmedarbeider Mjelde.

Satt på morens skuldre

Ifølge politiet skulle moren til barnet føre en av familiens rottweilere ut fra et rom i huset og ut i luftegården da hunden ble fullstendig vill. Hunden klarte å få tak i foten til den 13 månederen gamle jente som satt på skuldrene til moren, og jenta ble revet ned og skambitt av hunden.

- Av naturlige årsaker har vi ikke fått avhørt moren om det som skjedde, men vi har fått fortalt via andre at det er slik hun forklarer den tragiske episoden, sier lensmann i Eidsvoll og Hurdal, Asbjørn Nerbø, til VG Nett.

Politiet gjennomførte i går flere undersøkelser på eiendommen hvor bestefaren til den lille babyen driver oppdrett på rottweilere.

- Dette er en dypt tragisk sak for familien, sier lensmann Nerbø. Hunden som bet babyen ble i går kveld avlivet av familien.

Politiet vil etterforske saken videre, og vil foreløpig ikke si noe om straffeansvaret i saken.

- Det er for tidlig å si om noen kan lastes for dette, og vi vil etterforske saken grundig før vi konkluderer i noen retning, sier Nerbø.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks