Hovedinnhold

Du kan kjøre i kollektivfeltet

(VG NETT) Bilister som velger å bruke kollektivfeltet under lastebilblokaden, blir ikke bøtelagt.


Det bekrefter politavdelingssjef Jan Kristiansen overfor VG Nett. Han sier at politiet ikke har foretatt seg noe overfor privatpersoner som bruker kollektivfeltet.

Ingen planer

-Vi forholder oss til dette som under andre demonstrasjoner. Vi har ingen planer om å bøtelegge folk som kjører i kollektivfeltet under disse aksjonene, sier Kristiansen.
-Betyr det at det er lov å kjøre i kollektivfeltet?
-Det kan du forsåvidt si. Vi kommer iallefall ikke til å foreta oss noe overfor personer som bruker kollektivfeltet, sier Jan Kristiansen til VG Nett.

Tynnslitt

Etter enda en morgen med blokkerte innfartsveier, begynner
bilistenes sympati med lastebileierne begynner å bli tynnslitt.

NAF begynner nå å få reaksjoner fra sine medlemmer etter de siste dagers lastebilblokade av hovedstaden.

- Vi får reaksjoner fra våre medlemmer på at bilister begynner å bli forbannet. Sympatien etter dagens aksjoner er tynnslitt. Skulle dette fortsette er jeg redd de mister sympati, sier informasjonssjef Egil Otter i NAF. Han understreker at de også at de har fått reaksjoner fra folk som støtter aksjonen.

Brenner ikke dekk

NAF har sympati for aksjonistenes krav , men velger å jobbe på en annen måte en med blokade og brennende bildekk, sier Otter.
- Vi kan ikke ha seriøse møter med statsråd Restad den ene dagen og så begi oss ut på sivil ulydighet den neste, sier Egil Otter i NAF.

Aksjonistene med Knut Enger i spissen har også i dag blokkert innfartsveien til Oslo. Det var lange køer inn mot byen, selv om mange også i dag kom seg inn i hovedstaden før blokaden begynte klokken 0600.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks