Hovedinnhold

Ville la seg varetektsfengsle etter drap

<p>SPERRET AV: En mann ble funnet drept i denne leiligheten på Tøyen i helgen. En av de siktede eier leiligheten, og varslet selv politiet. Foto: STELLA BUGGE / VG</p>

SPERRET AV: En mann ble funnet drept i denne leiligheten på Tøyen i helgen. En av de siktede eier leiligheten, og varslet selv politiet. Foto: STELLA BUGGE / VG

56-åringen erkjenner ikke skyld, men samtykket til varetektsfengsel etter at en mann ble funnet død på Tøyen i helgen.

Denne saken handler om:

Den tidligere straffedømte mannen bar tydelig preg av oppholdet i arresten da han ankom Oslo tingrett mandag ettermiddag.

56-åringen er tidligere dømt for utpressing og besittelse av narkotika, bedrageri, trusler og gjentatte tilfeller av bæring og vifting med kniv på offentlig sted.

Les også: Drapet på Tøyen: Siktede husker ingenting

Samtykker til varetekt

 – Han samtykker til varetekt, men erkjenner ikke straffskyld. Det er en leilighet med en død person og to overstadig berusede personer. Inntil politiet er ferdig etterforsket, vil det være en begrunnet mistanke mot begge to. Det forstår han, sier forsvarer Arne Gunnar Aas.

Politiet fikk melding om at det befant seg en død mann i leiligheten på Tøyen natt til lørdag. Da de kom til stedet, fant de to berusede mann og den avdøde.

Politiet opplyser at mannen er en norsk statsborger i 50-årene som var bosatt i Oslo. Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at han ble drept.

– Min klient har forklart seg om det han kan, men det er lite han husker, sier Aas.

Oslo tingrett kom til at mannen kan varetektsfengsles i fire uker

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks