Hovedinnhold

Twitter-brukere saksøker Trump for å ha blokkert dem

<p>SAKSØKES: President Donald Trump blir nå saksøkt av brukere som mener de har blitt blokkert på Twitter.</p>

SAKSØKES: President Donald Trump blir nå saksøkt av brukere som mener de har blitt blokkert på Twitter.

Foto: Evan Vucci, AP
En liten gruppe Twitter-brukere mener USAs president Donald Trump ikke kan blokkere dem på Twitter.

Denne saken handler om:

– Presidenten kan enten ta vekk blokkeringen av meg, eller møte meg i retten, skriver Twitter-bruker Holly Gifueroa O'Reilly i et innlegg i Washington Post.

Hun argumenterer for at Trump ikke kan ekskludere enkeltbrukere samtidig som han bruker Twitter til å kommunisere ut Trump-administrasjonens offisielle politikk.

Reuters og The Guardian skriver tirsdag at Knight First Amendment Institute ved Columbia University har gått til søksmål mot Trump sammen med syv individuelle Twitter-brukere.

– Dette er et brudd på ytringsfriheten i det 21. århundre, skriver O'Reilly.

Allerede i juni ble det sendt et brev til Trump om å ta bort blokkeringen av blant annet O'Reilly.

Knight First Amendment Institute argumenterer med at Trump ikke bruker Twitter-kontoen sin som en privat konto, og hevder at å blokkere brukere på grunn av deres meninger, er et grunnlovsbrudd. De viser til at Trump blant annet kunngjorde at han ville nominere Christopher Wray som den nye FBI-direktøren på Twitter.

Trumps pressetalsmann Sean Spicer sa tidligere i sommer at Trumps Twitter-meldinger kan regnes som «offisielle uttalelser».

Det har hverken lyktes The Guardian eller Washington Post å få en kommentar fra Det hvite hus om denne saken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks