Hovedinnhold

Tidligere E-sjef går til konsulentjobb hos DNB

<p>MELDER OVERGANG: Kjell Grandhagen gikk ved årsskiftet av som sjef for Etterretningstjenesten.</p>

MELDER OVERGANG: Kjell Grandhagen gikk ved årsskiftet av som sjef for Etterretningstjenesten.

Foto: Krister Sørbø, VG
Den nylig avgåtte sjefen for Etterretningstjenesten, Kjell Grandhagen, har inngått en avtale med DNB om konsulenttjenester.

Denne saken handler om:

Det ble kjent under et arrangement i regi av Den norske Atlanterhavskomité torsdag, melder nettstedet Filter Nyheter , som drives av tidligere Dagbladet-journalist Harald Klungtveit.

– Jeg jobber i hovedsak for DNB, med langsiktige politiske utviklingstrekk, noe det selvfølgelig er stort behov for også for den som forvalter penger, sa Grandhagen fra scenen på spørsmål om sine framtidsplaner.

FRYKTER IKKE DØDEN: Grandhagen har diagnosen beinmargskreft (krever innlogging)

61-åringen overlot ledelsen av E-tjenesten til generalløytnant Morten Haga Lunde ved årsskiftet.

I fjor høst ble det spekulert i om Grandhagen ville ta jobben som regjeringens nye fagdirektør for sikkerhet.

I Brønnøysundregistrene framgår det at Grandhagen 19. januar opprettet enkeltmannsforetaket «Kjell Grandhagen Strategic Consulting».

– Jeg har etablert mitt eget enkeltmannsforetak og er slik sett leid inn som konsulent av DNB, bekrefter Grandhagen overfor Filter Nyheter.

– Jeg skal jobbe med geopolitikk og utviklingen i ulike områder, sier han og legger til at han ikke var i kontakt med DNB før han gikk av som etterretningssjef.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks