Hovedinnhold

Muslimsk studentleder om Arne Johannessen:

- Diskriminerende og skeptisk til muslimer

KRITISK: Studentlederen Bushra Ishaq er skeptisk til det nye forslaget. Foto: Lars Akerhaug
KRITISK: Studentlederen Bushra Ishaq er skeptisk til det nye forslaget. Foto: Lars Akerhaug
(VG Nett) Politiets fagforeningsboss har skylden for at Ola Nordmann er skeptisk til hijab, mener profilert norsk-pakistaner.

Lederen av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen mener at politi-hijab er et brudd med prinsippet om at politiuniformen skal være verdinøytral. Nå knaller den norsk-pakistanske studentlederen Bushra Ishaq til, etter uttalelsene fra politilederen og minoritetspoliti om at Norge ikke er klare for hijab-politi:

- Den motstanden han har mobilisert mot politi-hijab, tyder på en skepsis til og diskriminering av muslimer i politiet, sier hun til VG Nett.

Les også:Hijab-debatten raser på VG Nett

Reagerer sterkt

Arne Johannessen reagerer sterkt på påstandene fra Ishaq.

- Det er et forsøk på å trekke motivene til motdebattanter i tvil og få bort det viktige og prinsipielle i saken, sier politilederen i en SMS til VG Nett.

- Mistillitt til muslimske kvinner

Studentlederen mener nden pakistanske politikvinnen Sughara Khan sin hijab-motstand ikke er representativ for muslimske kvinner eller islamsk teologi.

- Jeg mener at Johannnesen bidrar til skepsis ved at han nå trekker frem Sughara Khan som fyrer opp med fordommer mot muslimske kvinner.
Her settes det mistillit til muslimske kvinners evne til profesjonalitet og lojalitet.

Hun viser blant annet til uttalelser fra politoverbetjenten om at hijabkledde kvinner vil nekte å håndhilse eller ta på menn.

- Muslimske kvinner med hijab vil gjøre akkurat den samme jobben som sine kollegaer. Jeg er selv en legestudent, og vil gjøre alt for å redde livet til mine pasienter.

Ishaq avklarer at hun ikke mener at fagforeningslederen er rasist.

- Jeg snakker om han og politietaten. Holdningene hans er diskriminerende og synliggjør en skepsis til muslimer. Jeg uttaler meg ikke om hans personlige holdninger.

Hun mener at særlig muslimske kvinner har blitt rammet av politi-argumentasjonen.

- Motstanden fra PF har ført til en stigmatisering og umyndiggjøring av muslimske kvinner.

VGTV:- Norge ikke klar for politi-hijab

Artikkelen fortsetter.

FORTSATT KONFLIKT: Leder for Politiets Fellsforbund, Arne Johannessen har ikke noe imot at politifolk nå velger å nekte å jobbe overtid. Foto: Scanpix
FORTSATT KONFLIKT: Leder for Politiets Fellsforbund, Arne Johannessen har ikke noe imot at politifolk nå velger å nekte å jobbe overtid. Foto: Scanpix

- Ikke klar

- Norge ikke klar for politi-hijab, sa den muslimske politikvinnen Sughara Khan til VG Nett etter onsdagens møte med minoritetspoliti og Politiets Fellesforbunds ledelse.

Ishaq mener derimot at det er politiets fagforeningsleder, Arne Johannessen, sin skyld at Ola Nordmann sier nei til politi-hijab.

Ishaq mener Politiets Fellesforbund har stått bak en skremselspropaganda som har fått folk flest til å tro at vi nå vil møte politikvinner heldekket i slør og med bare øynene synlige på gaten i Norge.

- Det er bare snakk om et hodeplagg der kun kledet om halsen vil være synlig. Religiøse hodeplagg må være en menneskerett så lenge det ikke kommer i veien for politiarbeidet, sier hun.

Hijab-debatten raser:- Karita er mentalt omskåret

Artikkelen fortsetter under bildet.

- NEI TIL HIJAB: Navijat Sandhu fra Stovner politikammer og Sugharan Khan, politioverbetjent på Politihøyskolen i Oslo snakker til pressen etter hijab-møte hos Politiets Fellesforbund. Foto: Scanpix
- NEI TIL HIJAB: Navijat Sandhu fra Stovner politikammer og Sugharan Khan, politioverbetjent på Politihøyskolen i Oslo snakker til pressen etter hijab-møte hos Politiets Fellesforbund. Foto: Scanpix

Skremt

Ishaq er skremt av den norske debatten om hijab. Ishaq forteller at hun får beskjed om å «reise hjem til tyrraniet» og får høre at «muslimer ikke er en del av Norge og må innordne oss den norske kulturen».

- Jeg har deltatt i debatter før, men aldri opplevd noe lignende, forteller den muslimske studentlederen.

Nå er Ishaq skuffet over hjemlandet. Hun viser til at Sverige og Storbritannia har sagt hijab-ja, uten at det har ført til noen problemer.

- Det er tragisk om Norge skal være dårligere, mener hun.

Bushra Ishaq mener Politiets Fellesforbund sin arguemntasjon om verdinøytralitet i kampen mot politi-hijab er urimelig.

- Poltiuniformen representerer statsmakten, og staten har ingen vedinøytralitet, det viser forskning blant annet en nylig publisert doktoravhandlig ved senter for menneskerettigheter. Den norske staten representerer verdier som likebehandling og menneskerettigheter. Ut fra dette kan man ikke utestenge en religiøs minoritet fra en yrkesgruppe som politiet på bakgrunn av deres trospraksis, der hijab betraktes som en religiøs plikt

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks