Hovedinnhold

- Dette vil påvirke mange

VIL PÅVIRKE: Lensmann Thor Haugen i Ringsaker tror drapssaken vil påvirke mange. Foto: JOSTEIN MATRE
VIL PÅVIRKE: Lensmann Thor Haugen i Ringsaker tror drapssaken vil påvirke mange. Foto: JOSTEIN MATRE
RINGSAKER (VG Nett) Lensmann i Ringsaker, Thor Haugen, tror at den sjokkerende drapssaken der en 24 år gammel kvinne er siktet for å ha tatt livet av ett av sine barn, vil komme til å påvirke mange i kommunen.

Tips oss

Har du informasjon om denne saken?

- Vi vet lite om hvordan dette vil påvirke folk i kommunen foreløpig, men det er klart at mange vil bli påvirket. Verden er ikke større enn at det blir fort kjent blant folk i kommunen hvem denne kvinnen er, sier Haugen til VG Nett.

Stor familie

Det bor nesten 32.000 mennesker i Ringsaker kommune i Hedmark. Kommunen strekker seg fra Hamar i sør til Lillehammer i nord.

Kvinnen som nå er siktet for å ha drept en ett år gammel sønn og forsøkt å ta livet av et spedbarn, skal være bosatt midt i kommunen, uten at politiet ønsker å kommentere nøyaktig hvor.

Han forteller at den siktete kommer fra en stor familie, og har til sammen seks søsken og halvsøsken.

- Dette er en relativt stor familie som allerede har vært i sorg over at et barn er død. Nå kommer dette i tillegg. Det er viktig at det nå blir tatt hensyn til dem, sier Haugen.

Pågrepet i Brumunddal

24-åringen ble pågrepet i Brumunddal i dag, selv om hun altså ikke bor i bygda. Det var, ifølge politiet, tilfeldig at hun ikke ble pågrepet på hjemstedet.

- Det ble bestemt at hun skulle pågripes i dag, og så fikk vi opplyst at hun befant seg i Brumunddal sentrum. Dermed påtraff vi henne her, forteller lensmannen, uten at han vil gå nærmere inn på hvordan kvinnen reagerte på pågripelsen.

Thor Haugen understreker at politiet ikke har hatt noen grunn for å mistenke faren til barna for å være involvert i det som har skjedd.

Den siktedes bopel har i dag blitt gjennomsøkt av politiet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks