Hovedinnhold

Kari Veiteberg blir ny biskop i Oslo

<p>NY BISKOP: Kari Veitberg erstatter Ole Christan Kvarme som Oslo-biskop.</p>

NY BISKOP: Kari Veitberg erstatter Ole Christan Kvarme som Oslo-biskop.

Foto: Mariam Butt, NTB scanpix
Kari Veiteberg er valgt til ny biskop i Oslo. Hun erstatter avtroppende Oslo-biskop Ole Christian Kvarme.

Denne saken handler om:

Den nye biskopen ble valgt med 11 av 15 stemmer under Kirkerådets møte onsdag.

– Vi gratulerer Kari Veiteberg som ny biskop i Oslo bispedømme, og vi gratulerer bispedømmet og Den norske kirke med en ny biskop. Hun har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop. Dette er en historisk dag for Den norske kirke. Vi har for første gang like mange kvinner som menn blant biskopene, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum i en pressemelding.

Paveseglet funnet i Oslo: – Et uhyre sjeldent funn

56 år gamle Veiteberg har fram til nå vært bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken. Hun er utdannet ved det teologiske fakultetet i Oslo.

– Mange i bispedømmet og i verden ellers mener og tenker ulikt. Vi skal øve oss på å være trygge sammen, snakke godt om og til hverandre og å feire gudstjenester sammen, sier den nyvalgte biskopen.

De andre aktuelle kandidatene var Anne-May Grasaas og Sturla Johan Stålsett.

Avtroppende Ole Christian Kvarme har vært biskop i Oslo bispedømme siden 2005. Søndag 3. september ble det holdt avskjedsgudstjeneste for ham i Oslo domkirke.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks