Hovedinnhold

Den etterlyste mannen etter Majorstua-skytingen er avhørt

<p>ÅSTED: Politiet arbeider i Sørkedalsveien på Majorstua i Oslo etter at en person skal ha blitt skutt i en trappeoppgang. </p>

ÅSTED: Politiet arbeider i Sørkedalsveien på Majorstua i Oslo etter at en person skal ha blitt skutt i en trappeoppgang. 

Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Mannen iført rød caps som ble etterlyst av politiet etter skyteepisoden på Majorstua 27. juli, er pågrepet, avhørt og løslatt, melder Oslo-politiet.

Politiet gikk ut med et videoopptak 2. august som viste den etterlyste mannen som var siktet for overtredelse av straffelovens § 160. Paragrafen går ut på å hjelpe noen på flukt fra politiet. På videoen hadde han på seg rød caps. Han gikk ut av en taxi i nærheten av åstedet, og returnerte senere til taxien.

– Person i rød caps er blitt pågrepet, avhørt og løslatt. Ikke grunnlag for varetektsfengsling, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

I slutten av juli var det to skyteepisoder i Oslo med få dagers mellomrom – 22. juli på Grünerløkka og 27. juli på Majorstuen. Politiet setter episodene i sammenheng med hverandre.

Bakgrunn: Mann funnet skutt på Grünerløkka

Fem personer er siktet i de to sakene, der til sammen tre personer ble skadd. Fire av de fem er knyttet til episoden på Majorstua, blant dem er mannen i rød caps.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks