Hovedinnhold

Datterens to eks-menn røpet kontoen

(VG Nett) De to eks-mennene til Cecilie Ditlev-Simonsen (43) ble enige om å røpe den hemmelige Sveits-kontoen etter å ha blitt utsatt for likelydende og sterke beskyldninger fra eks-konen.

Tips oss

VED DU NOE OM DENNE SAKEN? TIPS OSS!

Av: Nilas Johnsen, Lars Håkon Grønning, Espen Sandli og Øyvind Henriksen.

I STORM: Cecilie Ditlev-Simonsens eksmenn røpet farens hemmelige bankonto. Foto: Jan Petter Lynau/Scanpix
I STORM: Cecilie Ditlev-Simonsens eksmenn røpet farens hemmelige bankonto. Foto: Jan Petter Lynau/Scanpix

Datteren til Per Ditlev-Simonsen, kommunikasjonsdirektør i Hydro Cecilie Ditlev-Simonsen, har to ekteskap bak seg.

Det er det bitre skilsmisseoppgjøret med den andre av disse eks-mennene, administrerende direktør i EDB Business Partners Endre Rangnes, som har ført den hemmelige kontoen i Sveits fram i lyset, og dermed har dratt Høyre og Oslos ordfører ned i gjørma.

VG kan i dag fortelle hvordan Rangnes valgte å fortelle om kontoen i Oslo tingrett etter å ha snakket med Cecilie Ditlev-Simonsens første ektemann, Pehr-Olav Skogseth.

Disse to eks-mennene er nå gode venner, og har blant annet vært på flere turer sammen.

Skogseth er sjef i kommunikasjonsbyrået Kreab som Rangnes og EDB nå bruker. Han var gift med Ditlev-Simonsen fra november 1994 fram til 1999. Kort etter møtte hun Endre Rangnes, som hun giftet seg med i 2002. Ditlev-Simonsen skal tidlig ha kommet med sterke beskyldninger mot Skogseth til sin nye mann.

Skillsmisseoppgjør

Da Ditlev-Simonsen sommeren 2004 flyttet ut fra deres felles hjem, skal Rangnes ha reagert på at kona nå kom med likelydende beskyldninger mot ham som hun tidligere hadde fremført om sin første mann.

De to mennene tok kontakt på slutten av 2005 og snakket sammen om saken.

Det var på det tidspunktet oppstått en bitter konflikt mellom Cecilie Ditlev-Simonsen og Rangnes om skilsmisseoppgjøret.

Ditlev-Simonsen krevde etter det VG erfarer seks millioner kroner fra Rangnes.

Pengekravet er knyttet til opsjoner Rangnes har i EDB.

Rangnes mener han fikk opsjonene som følge av at han sa fra seg en gullkantet pensjonsavtale i sin forrige jobb i IBM. Han hevder dermed at verdiene ble anskaffet før han giftet seg, og at eks-kona ikke har krav på dem.

Vil forklare seg

Fordi Ditlev-Simonsen krever disse verdiene, vil han at verdier hun hadde før ekteskapet skal tas med i oppgjøret. Det er derfor han forlanger at hennes totale formue skal veies opp mot kravet mot ham.

Og det er her den hemmelige kontoen i Credit Suisse i Zürich i Sveits har blitt koblet inn.

Rangnes mener eks-kona har fått meget betydelige beløp ut fra disse kontoene, og at et bevisopptak er eneste måten å eventuelt kunne fastslå dette.

For å få vite mer om disse kontoene har han snakket med Skogseth, som var gift med Cecilie Ditlev-Simonsen på et tidspunkt da hun ifølge forklaringen Rangnes har gitt retten, hentet ut penger fra Sveits i form av reisesjekker.

Skogseth har sagt seg villig til å avgi forklaring i retten om det han vet om den påståtte hemmelige formuen.

- Endre Rangnes og jeg er blitt gode venner, hvor pussig det enn høres ut at to eks-menn blir det. Når en venn ber deg stille som vitne i en rettssak, gjør du det uansett om bidraget kan være begrenset, sier Skogseth til VG.

Han forklarer at vennskapet oppsto blant annet fordi Rangnes var stefar for sønnen Skogseth har med Ditlev-Simonsen. Denne sønnen er blitt venn med en sønn Ragnes har fra et tidligere ekteskap.

Sammen med sønnene har Skogseth og Rangnes vært på tur til London i våres for å se fotballkamp, og på ferie i La Manga i Spania i sommer.

- Dette er en privatsak som det ikke er mulig for meg å kommentere, sier Endre Rangnes til VG om saken.

LES MER: I dagens VG kan du også lese om hvordan Oslo Høyre nekter å legge seg flate for partilederen. Faksimile: Dagens VG
LES MER: I dagens VG kan du også lese om hvordan Oslo Høyre nekter å legge seg flate for partilederen. Faksimile: Dagens VG

Høy temperatur

Etter det VG kjenner til, har temperaturen mellom Rangnes og Cecilie Ditlev-Simonsen vært svært høy i forbindelse med skilsmisseoppgjøret.

I retten kjemper de om fordeling av alt fra dyre malerier til puter, gardiner og hageredskaper.

Det skal også være strid om en vinsamling på om lag 200 flasker med en anslått verdi på 40.000 kroner.

Etter det VG kjenner til skal Ragnes ha engasjert sin kone fra første ekteskap for å vitne om at han hadde med seg vinsamlingen da han giftet seg med Ditlev-Simonsen.

I prosesskrivene til Oslo tingrett skal det også ha blitt fremsatt svært krenkende påstander fra begge parter.

Cecilie Ditlev-Simonsens advokat Anders Brosveet vil ikke bidra til en offentlig debatt om sin klients ekteskap, og nekter å kommentere beskyldningene hun skal ha fremsatt om sine to eks-menn.

- Hvis det nå bringes inn denne type høyst personlige forhold, blir det desto større grunn for oss å være prinsipielle. Dette er en tung skilsmissesak som ikke har noe i mediene å gjøre, sier Brosveet.

Beklager

Han beklager på det sterkeste den store offentlige oppmerksomheten skilsmissen nå har fått.

- Vi stiller oss undrende til at media tydeligvis har fått tilgang til prosesskorrespondanse som kun sakens parter og domstolen har tilgang til, særlig i lys av at dette er en sak som etter domstolsloven går for lukkende dører. Utover dette ønsker vi ikke å bidra til å prosedere en sak av denne type i media. Det er også barn involvert i denne saken, sier Andres Brosveet.

Cecilie Ditlev-Simonsen besvarte ikke VGs henvendelser i går.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks