Hovedinnhold

Datafeil lammet T-banen i Oslo

Feil i kommunikasjonen mellom togene og sentralen lammet alle t-banene i Oslo tirsdag morgen.

Alle linjer var berørt, og nesten samtlige tog måtte stå da det tirsdag morgen oppsto feil i signalsystemene til Sporveien. Like før hovedrushet skulle starte kunne ingen tog passere sentrum.

– T-banene begynte å gå igjen klokka 7.22 og selv om det vil gå noe tid før vi har tog ute alle steder i nettet, så vil trafikken nå ta seg opp igjen, sier pressevakt Cato Asperud i Sporveien til NTB.

Om lag 100.000 reiser med Sporveien hver morgen. Hvor mange som var rammet av stansen i T-banen før den startet igjen, er ikke kjent.

Les også: Her risikerer han livet bak T-banen

Selv om trafikken kunne starte igjen, så var ikke den endelige årsaken til feilen lokalisert. Asperud bedyrer at selv om det var kommunikasjonen mellom togene og sentralen som var rammet, så var det trygt å reise med de få banene som faktisk gikk.

– Dette var en omfattende svikt og en alvorlig feil. Vi beklager det som er skjedd. Nå får vi gå inn i situasjonen og lete etter årsaken. Det er litt uklart hvorfor dette skjedde, sier Asperud.

Hele kommunikasjonssystemet i T-banen er sammensatt av gamle og nyere deler. Det skal ha vært i bindeleddet mellom noen av disse ulike systemene svikten skjedde tirsdag morgen.

Les også: Slik vil Ap bane vei for nye storbybaner

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks