Hovedinnhold

Dataangrep mot Norsk Tipping

Kundedata skal ikke være i fare

NEDE: Norsk Tippings sider er under angrep, slik at enkelte ikke kommer inn. Her er bilde fra hvordan siden når den fungerer. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix
NEDE: Norsk Tippings sider er under angrep, slik at enkelte ikke kommer inn. Her er bilde fra hvordan siden når den fungerer. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix
(VG Nett) Kunder over hele Norge sliter med å komme seg inn på Norsk Tippings nettsider. Feilen skyldes et dataangrep, sier Norsk Tipping.

VET DU NOE? TIPS OSS!

Flere kunder har kontaktet Norsk Tipping om nettsideproblemene via Twitter. Der får de beskjed om å ringe kundeservice.

- Enkelte av våre kunder opplever problemer på våre nettsider. Vi beklager dette og jobber med å utbedre feilen. Vi ber våre kunder om å prøve igjen på et senere tidspunkt, opplyses det når man ringer kundeservice-telefonen.

- Vi har ingen indikasjoner på at noe er feil for alle, men siden har vært litt ustabil siden 17. april. Da ble vi utsatt for dataangrep fra utlandet - noe som endte i at vi stengte for all trafikk fra utlandet, sier kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping til VG Nett.

Han understreker at siden fortsatt er under angrep, og at det derfor kan være problematisk å bruke siden for enkelte.

- Er kundeopplysninger i fare?

- Nei.

- Hvordan kan dere være sikker på det?

- Fordi dette er ikke et innbrudd. Nettsiden utsettes bare for stor datatrafikk for å få siden ned. For å si det enkelt så er det som om de bare står og ringer på og vil inn, sier Vikøren.

Han forklarer nærmere at angrepet går ut på at det er veldig mange som prøver å komme inn på nettsiden samtidig.

- Vi vet ikke så mye om de som står bak, og det vi vet vil vi ikke gå ut i media for de gir som står bak bare mer oppmerksomhet, sier kommunikasjonssjefen og legger til at de vet ikke noe om motivet for angrepet.

Ifølge Vikøren er mellom fem og ti prosent av nettkundene til Norsk Tipping rammet av problemet.

- Prøv flere ganger

- Det er veldig frustrerende at folk ikke får brukt siden, og de som sliter må ta kontakt med kundeservice. Men det skal egentlig ikke være et universelt problem, men et problem som enkelte kunder opplever. Man må kanskje prøve flere ganger for å komme inn, det skal gå, sier han, og legger til at flere hundre har tatt kontakt med dem allerede.

- VG Nett har forsøkt å komme inn på siden i hele dag uten suksess?

- Ja, situasjonen er ikke optimal, men det skal være mulig å komme inn. Til alle våre kunder som sliter med å komme inn må vi bare beklage, vi jobber fortløpende med å finne gode løsninger.

- Bruk mobilen

Siden skal ha vært nede siden fredag formiddag, men Vikøren tror ikke det vil være til hinder for at folk får levert lottokupongen sin.

- Det er klart det blir ekstra bry, og det beklager vi, men hvis man ikke får levert kupongen på nettsidene kan man fortsatt gå til en kommisjonær. Dessuten fungerer også mobilapplikasjonen, jeg leverte nettopp kupong der selv. Kanskje blir jeg millionær i kveld, sier Vikøren.

Det kommer imidlertid feilmeldinger når VG Nett forsøker å benytte mobilappen til Norsk Tipping.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks