Hovedinnhold

Oslo Høyre sier nei til datalagringsdirektivet

I VINDEN: Høyre og partileder Erna Solberg seiler i medvind om dagen. I en fersk meningsmåling gjennomført på oppdrag av TV2 rager Høyre 24,7 prosent på meningsmålingene. Det er den beste oppslutningen siden Solberg ble leder. Foto: SCANPIX
I VINDEN: Høyre og partileder Erna Solberg seiler i medvind om dagen. I en fersk meningsmåling gjennomført på oppdrag av TV2 rager Høyre 24,7 prosent på meningsmålingene. Det er den beste oppslutningen siden Solberg ble leder. Foto: SCANPIX
Årsmøtet i Oslo Høyre sier nei til datalagringsdirektivet. Vedtaket ble gjort lørdag formiddag med 98 mot 34 stemmer.

Denne saken handler om:

I vedtaket oppfordrer Oslo Høyre, som er partiets største fylkeslag, Høyres stortingsrepresentanter til å gå imot implementering av EUs datalagringsdirektiv i norsk lovgiving.

Vedtaket viser blant annet til kritiske uttalelser om direktivet fra EUs datatilsyn og FNs menneskerettighetsråd.

- Rettssikkerheten i et liberalt demokrati er ikke bare til for å beskytte borgerne mot kriminelle handlinger, men skal også sikre borgernes fundamentale rettigheter i henhold til nasjonal lov og internasjonale menneskerettigheter. En av disse rettighetene er retten til en egen privat sfære og til selv å kunne kontrollere når, hvordan og hvor mye informasjon om egen person som spres til andre parter, heter det i resolusjonen.

I sin tale til årsmøtet fredag kveld sa fylkeslagets leder, stortingsrepresentant Michael Tetzschner at noen mener det er umistelige verdier som står på spill.

- For enkelte vet jeg at det berører selve grunnen til at de meldte seg inn i Høyre. Da skal man lytte ekstra varsomt, sa han.

Tidligere har Høyres leder, Erna Solberg, skjerpet kriteriene for personvern dersom partiet skal støtte direktivet.

I regjeringen er det bare Arbeiderpartiet som støtter direktivet. Partiet er avhengig av støtte fra Høyre dersom Norge skal slutte seg til det og unngå Norges første EØS-veto.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks