Hovedinnhold

DLD-motstandere ruster seg til rettssak

MOT DLD: Georg Apenes kjemper mot Datalagringsdirektivet. Foto: Linn Cathrin Olsen/VG
MOT DLD: Georg Apenes kjemper mot Datalagringsdirektivet. Foto: Linn Cathrin Olsen/VG
Motstandere av datalagringsdirektivet er klare for å bringe saken helt til Høyesterett og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg når direktivet blir innført i Norge 1. juli.

Denne saken handler om:

Tidligere Høyre-medlem og eks-direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, har stiftet Digitalt personvern. Med seg i styret har han blant andre Anders Brenna, kjent fra Stopp datalagringsdirektivet. Apenes er beredt til å kjempe mot det han kaller «mistenkeliggjøringen av hver enkelt nordmann», skriver Nationen.

Brenna forklarer at Digitalt personvern skal skaffe nok penger til å gjennomføre en rettssak. Målet er å samle inn 2 millioner kroner gjennom kronerulling. Til nå står 600.000 kroner på konto.

- Det er viktig for oss å være seriøse og kunne stå løpet hele veien. Derfor er målet 2 millioner kroner, sier Brenna.

Organisasjonen regner med at saken kan havne i Høyesterett. Dersom organisasjonen ikke vinner der, anser Brenna det som en mulig løsning å gå videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Apenes opplyser at en rettssak kunne ha startet allerede nå med pengene som er samlet inn hittil, men det blir ikke aktuelt å foreta seg noe før direktivet er innlemmet i norsk lov.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks