Hovedinnhold

Bussjåfører lei av delt 12 timers arbeidsdag

12 timers arbeidsdag med 4 timer ubetalt venting er hverdagen for flere tusen bussjåfører. Oppskriften med ulønnet pause er hverdagen til minst en firedel av alle landets bussjåfører, sier Yrkestransportforbundet.

Nå begynner bussjåførene å bli mektig lei av de lange dagene med ubetalt pause midt på dagen. Men arbeidsgiverne forsvarer ordningen. Bransjen er avhengig av ordningen på grunn av rushtidens to perioder, mener de.

VGD:Diskuter saken her!

Leder Jack Nielsen i Yrkestrafikkforbundet sier om de delte skiftene at det er «lite betalt for lang dag».

- I ytterste konsekvens kan du få betalt for fem timer, selv om du er tolv timer på jobb. Det sier seg selv at mange ikke synes det er greit, sier Nilsen til Bergens Tidende.

- Å hente barn i barnehage eller skole blir nesten en utopi, legger han til.

Forhandlingsleder for Transportbedriftenes Landsforening i vårens tariffoppgjør, Siri Bergh, poengterer at delte skift er en ordning som er mye brukt i bransjen.

- Med rushtidstopper og skolekjøring er det fortsatt behov for denne type skift. Alternativet er å sette på flere deltidsansatte, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks