Hovedinnhold

Bussjåfør brutalt angrepet av passasjer i Bergen

(VG Nett) En intetanende bussjåfør fikk flere kutt i hodet og er sykemeldt etter at en passasjer hamret løs på ham med gjentatte slag. - Dette er grovt, sier politiet.

VG Nett har fått tilgang til overvåkningsvideoen som viser voldshandlingen som skjedde i Bergen sent mandag kveld 14.september.

- Bussjåføren kommer kjørende og skal stoppe for å ta på passasjerer. En mann vi tror er i midten av 20-årene, denger plutselig løs mot døren. Ifølge bussjåføren slår og sparker han så hardt at ruten holder på å knuse, sier etterforskningsleder Johnny Horne til VG Nett.

Bussjåføren kjører litt til før han stopper.

VGTV: Brutalt angrep på bussjåfør i Bergen

Gjentatte slag

VOLDSMANN: Politiet ønsker tips som kan bidra til oppklare det brutale overfallet. Foto: Politiet
VOLDSMANN: Politiet ønsker tips som kan bidra til oppklare det brutale overfallet. Foto: Politiet

Overvåkningsvideoen viser at mannen kommer inn i bussen og klinker til bussjåføren.

- Han peker, brøler og slår sjåføren gjentatte ganger. Sjåføren fikk flere kutt og er sykemeldt. Vi ser veldig alvorlig på dette. Det er grovt, sier Horne.

Årsaken til hvorfor mannen langet ut mot bussjåføren, er ukjent.

- Det er mulig han trodde bussen skulle kjøre fra ham, sier Horne.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips fra folk som kan ha vært vitne til slagene eller som vet hvem voldsmannen er.

- Mannen er i midten av 20-årene, han har mørkt kort hår, mørke trekk og snakker gebrokkent norsk, kanskje med litt østlandsdialekt. Han kom sammen med en kvinne med lys jakke. Hun er ikke mistenkt, men vi ønsker å komme i kontakt med henne, sier Horne.

- Klart du blir redd

Episoden har skapt usikkerhet hos kollegaene i busselskapet.

- Du sitter der alene, én mot én. Klart du blir redd og utrygg. Folk tar det personlig, sier hovedtillitsvalgt Marit Engeseth i Tide buss til bt.no.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks